Gündem Türban ilköğretime de girdi

Türban ilköğretime de girdi

Paylaş
Türban ilköğretime de girdi

Mersin'de ilköğretim okuluna türbanla alınmadığı öne sürülen 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki M.G., bugün 4 kez çevrildiği okula, 5'inci denemesinde alındı

Merkez Akdeniz İlçesi'ndeki Sakarya İlköğretim Okulu'nun 8'inci sınıf öğrencisi M.G., bu eğitim öğretim dönemine türbanla başlamak istedi. Ancak, “Beni türbanla okula almazlar” diyerek 1 aydan bu yana kendi isteğiyle okula gitmedi.

Ailesinin de telkiniyle dün türbanını takıp okula giden M.G okula alınmadı. Bu sabah yine türbanlı olarak okula giden M.G., sırada beklerken bir yönetici tarafından dışarı çıkartıldı.

TÜRBANLI ÖĞRENCİNİN BABASI SAVCILIĞA ŞİKAYET ETTİ

M.G., daha sonra sınıfına gitti. Ancak bu kez öğretmeni tarafından türbanlı olduğu gerekçesiyle sınıftan çıkartıldı. Klık-kıyafet yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle 4 kez okuldan gönderilen M.G., okula bu kez babası inşaat işçisi 46 yaşındaki Hasan G. ile geldi.

Hasan G., okul yönetimine kızının türbanla derslere girmek istediğini iletti. Okul yönetimi öğrencinin türbanla derslere giremeyeceğini söyledi. Okuldaki gerginlik ardından M.G., türbanla sınıfa alındı. Okul yönetimi bu durumu tutanak altına alıp, konuyu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirdi.

"PROVOKASYON YAPMIYORUZ"

Şırnak'tan 1990 yılında Mersin'e göç eden 3'ü kız 6 çocuk babası olan Hasan G., kızının türbanla okula gitmek istemesinin tamamen kendi arzusu olduğunu, kimsenin etkisi altında kalmadıklarını, bir siyasi partinin de üyesi olmadığını söyledi.

Okula giden tek çocuğunun M.G. olduğunu belirten baba G., Ak Parti yetkililerinin, kızının durumunu provakasyon olarak değerlendirmesine karşı çıkarak şöyle dedi: “Bir oğlum Hakkari'de asker, diğeri benimle çalışıyor en küçüğü 2 yaşında. Kızımın biri evli, diğeri hasta okula gidemiyor.

Tek çocuğum okula türbanla gitmek istiyor ama buna izin verilmiyor. Bu yıl türbanla okula gitmek istedi ama ‘okula almazlar' diye 1 aydır gelmiyordu. Dün

ilk kez türbanla geldi ve okula alınmadı bugün de geldi. 4 kız okuldan gönderildi ama ısrarımız üzerine derse aldılar ama yarın ne olur bilmiyoruz.”

Baba Hasan G., tek isteklerinin bu duruma çare bulunması olduğunu anlatırken semtlerindeki polis karakolundan da çağrıldığını, nedenini bilmediğini belirtti.

“SONUNA KADAR DİRENECEĞİM”

Bu yıl okula türbanla gelmek istediğini, 1 aydan bu yana ‘almazlar’ diye okula gelemediğini vurgulayan M.G., “Dün başörtümü taktım okula geldim.

Beklediğim gibi oldu okula alınmadım. Bugün de 4 kez çıkartılar ama ısrarımız üzerine derslere giriyorum. Yarın ne olacak bilmiyorum. Sonuna kadar direneceğim. Onlar kovacak ben geleceğim” diye konuştu.

M.G., türbanla derslere girme isteğine arkadaşlarının da destek olduğunu öne sürdü. Okul yönetimi konuyla ilgili açıklama yapmadı.