Gündem Tur otobüsü devrildi: 1 ölü, 18 yaralı

Tur otobüsü devrildi: 1 ölü, 18 yaralı

Paylaş
Tur otobüsü devrildi: 1 ölü, 18 yaralı

Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde Fransız turistleri taşıyan bir tur otobüsü, devrildi. Kazada 1 kişi ölürken, 6'sı ağır 18 kişi de yaralandı

Antalya´dan Noel Baba Müzesi ziyareti için Demre İlçesi´ne giden Sena Tur´a bağlı Fransız turistleri taşıyan 07 L 3403 plakalı tur otobüsü ile 07 NIN 70 plakalı otomobil, Kumluca yakınlarındaki `Şahin Tepesi' olarak bilinen Belen Mevkii´nde çarpıştı.

Yağış nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen ve tur otobüsünün devrildiği kazada, kimliği belirlenemeyen otomobil sürücüsü öldü. 6´sı Fransız turist 7´si ağır 18 kişi de yaralandı.

Yaralılar, olay yerine Kumluca ve Kemer ilçelerinden gönderilen ambulansla alındı. 3 yaralı Kumluca´ya 15 yaralı Kemer´e gönderilirken, durumu ağır olanların Antalya´ya sevk edildiği belirtildi.

Çarpışma sonrası kafa travması geçiren Seline Fossat adlı kadın turist ambulans helikopterle Antalya´ya getirildi ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesi´nde tedaviye alındı.

KAYMAKAM: İLK ETAPTA 7 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ BİLGİSİ GELDİ

Olay yerine gelen Kumluca Kaymakamı Salih Işık, kazada 1 kişinin öldüğünü, 18 kişinin yaralandığını söyledi. Kaza yerindeki kargaşada ilk etapta kendisine 7 kişinin öldüğünün bildirildiğini belirten Kaymakam Işık, sonradan bunun doğru olmadığının ortaya çıktığını kaydetti. Işık, tur otobüsünde, 25 Fransız turist ile 2 personel bulunduğunu vurguladı.

ALANYA YOLUNDAKİ KAZA

Geçen 25 Mayıs Salı günü sabaha karşı, günübirlik Pamukkale turuna katılmak üzere Antalya´nın Alanya İlçesi´nden hareket eden Rus turistleri taşıyan 49 yaşındaki Hikmet Yılmaz´ın kullandığı 41 DP 006 plakalı otobüs, Aksu Köprüsü´nde yoldan çıkarak, bariyerlere çarpmış ve dereye uçmuştu.

Kuru dere yatağına ters düşen otobüste araç sürücüsü Hikmet Yılmaz ile rehber 36 yaşındaki Mustafa Günel ve 14 Rus turist yaşamını yitirmiş, 25 Rus turist de yaralanmıştı.

Ekrem KARAMAN/Antalya (DHA)