Gündem Tunceli'de çatışma: 2 şehit, 1 yaralı

Tunceli'de çatışma: 2 şehit, 1 yaralı

Paylaş
Tunceli'de çatışma: 2 şehit, 1 yaralı

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nin kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle PKK'le teröristler arasında çıkan çatışmada 1 uzman çavuş ile 1 er şehit olurken, 1 er de yaralandı

Çatışmada 1 terörist de öldürüldü. Ovacık’ın Garipuşağı Köyü kırsal kesiminde arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçlerine, bir grup PKK’lı terörist pusu kurdu. Pusu kuran teröristlerin bugün saat 15.00 sıralarında ateş açması sonucu, kimlikleri açıklanmayan 1 uzman çavuş ile 1 er şehit olurken, 1 er de yaralandı.

Haberin Devamı

Güvenlik güçleriyle, PKK’lılar arasında çatışma sürerken, kısmen sisli ve yağmurlu olan bölgeye, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan 3 Sikorsky helikopterle jandarma özel harekat timleri indirildi.

Özel birliklerin de çatışmaya girmesiyle birlikte çıkan çatışmada 1 PKK’lı öldürüldü. Yağmur ve sisten faydalanan teröristler ormanlık alanlara doğru kaçmaya çalışırken, güvenlik güçleri izlerini sürdürüyor.

Güvenlik güçleriyle, PKK’lılar arasında zaman zaman şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.

KOBRA HELİKOPTERLER BOMBALIYOR

Kaçan teröristlerin bulunduğu bölge Kobra helikopterleri, tarafından ateş altına alındı. Kobralar PKK’lıların bulunabileceği alanları bombaladı.

Ferit DEMİR/ TUNCELİ,(DHA)

Haberin Devamı