Gündem Tunceli'de 3 bombalı tuzak imha edildi

Tunceli'de 3 bombalı tuzak imha edildi

Paylaş
Tunceli'de 3 bombalı tuzak imha edildi

Tunceli'de 3 bombalı tuzak imha edildi

Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çatışma ardından PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürdürülürken, teröristlerin araziye döşediği 3 ayrı bombalı tuzak bulunarak imha edildi.

Haberin Devamı

Ovacık'ta 12 Ekim tarihinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada, 1 uzman çavuş 1 erin şehit olması ve 1 askerin de yaralanması ardından başlatılan operasyon sürdürülüyor. Bugüne kadar 4 PKK'lının öldürüldüğü operasyon, yoğun sis ve yağışa rağmen devam ediyor. Helikopterler, hava şartlarının bugün biraz düzelmesi üzerine operasyon bölgesine uçuş gerçekleştirebildi. Sikorsky helikopterlerle stratejik bölgelere özel birlikler indirildi.
Operasyonların Tunceli, Ovacık ve Hozat üçgeninde yoğunluk kazandığı belirtildi. Yaklaşık 15 kişi olduğu belirlenen teröristlerin izleri sürülürken, zaman zaman sıcak temas sağlandığı ve çatışmaların yaşandığı kaydedildi. Kaçan teröristlerin askerlerin geçiş güzergahlarına tuzakladığı basma düzenekli uzaktan kumandalı 3 ayrı bombalı tuzak bulanarak imha edildi. Bölgede teröristlere ait sığınaklarda bulunurken, içinde çok sayıda patlayıcı, mühimmat ve çok sayıda silah ele geçirildi.

Haberin Devamı

Operasyon kesimlerinde insansız hava aracının da gönderildiği ve elde edilen bilgiler ışığında birliklerin sevkedildiği kaydedildi.

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)