Siyaset Tuncay Özkan adaylığını açıkladı
Paylaş
Tuncay Özkan adaylığını açıkladı

Ergenekon davası tutuklusu gazeteci Tuncay Özkan, İstanbul 1. Bölge'den, Kadıköy'den milletvekili adayı olduğunu söyledi

İkinci Ergenekon davasının 107’nci duruşması tutuklu sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam ediyor.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık gazeteci Tuncay Özkan, İstanbul 1. Bölge’den, Kadıköy’den milletvekili adayı olduğunu belirterek, "Ben siyaset yapmak istiyorum.

Seçim bölgemde çalışmak istiyorum. Dokunulmazlığa karşıyım. Milletvekili olsam da yine gelirim. Benim halkımla kucaklaşmama izin verin. Lütfen benim ayağımdaki prangaları çıkarın. Benimle siyasi olarak hesaplaşmak isteyen kim varsa, meydan meydan hesaplaşırım. Siz buna alet olmayın?" dedi.

"HUKUK İKTİDARI ELİNDE TUTANIN KILICI MI OLUYOR?"

"Siz burada yargılama yaparken başka mahkemeden korkuyor musunuz?" diyen Özkan sözlerine şöyle devam etti: "Biz neden yargılanmaktan korkalım ama dışarıda bizi kullanarak bir terör ve korku ortamı yaratılıyor.

Bu davanın neresinde Sivas, Maraş, Taksim 1 Mayıs olayları. Siz Danıştay saldırısını Ergenekon yaptı, diye bir karar verdiniz mi? Bunların hiçbirisi yok.

Olmayan bir şeyle ilgili Başbakan, ana muhalefet liderine "Sen git Maraş’a, Sivas’a, Çorum’a bak" diyor. Nasıl böyle suçlayabiliyor. Hukuk, iktidarı elinde tutanın kılıcı mı oluyor?"

Cem TURSUN/DHA

Haberin Devamı