Siyaset Tuğluk, yarın İmralı'ya gidemiyor
Paylaş
Tuğluk, yarın İmralı'ya gidemiyor

Kapatılan DTP öncülüğünde oluşturulan Demokratik Toplum Kongresi Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un 'avukat' sıfatıyla yarın İmralı'ya yapmak istediği ziyaret olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamayacak

Kenya’da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası’nda ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan ile haftalık görüşmelerini yapmak üzere avukatlar Aysel Tuğluk, İbrahim Bilmez, Servet Demir ve Sabahattin Kaya bugün başvuruda bulundu.

Haberin Devamı

Avukatlara Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle ziyaretin yarın gerçekleşmeyeceği bildirildi.

Avukatların hava koşullarının düzelmesi halinde cuma günü İmralı’ya gitmeleri bekleniyor. Kendisi gibi ömür boyu hapis cezasına hükümlü PKK’lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO üyesi Hakkı Alkan ile tutulan bölücübaşı Öcalan, her hafta çarşamba günleri avukatları, her ayın 2 ve 4’üncü pazartesi günleri 1’inci dereceden yakınlarıyla görüşebiliyor.

Avukatların Çarşamba günleri yapamadıkları görüşmeleri Cuma günlerine erteleniyor. Demokratik Toplum Kongresi Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk 27 Eylül’de 5 yıl aradan sonra avukat sıfatıyla İmralı Adası’na giderek bölücübaşı Öcalan ile görüşmüştü.

Haberin Devamı