Gündem TÜBİTAK Erdoğan kasetleri için 'montaj' dedi

TÜBİTAK Erdoğan kasetleri için 'montaj' dedi

Paylaş
TÜBİTAK Erdoğan kasetleri için 'montaj' dedi

TÜBİTAK, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olduğu iddiasıyla internetten yayımlanan ses kayıtlarının "montaj" olduğunu bildirdi. Hangi ses kayıtlarının montaj olduğu yönündeki geniş bilgi açıklamasının daha sonra yapılacağı öğrenildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine TÜBİTAK uzmanları tarafından hazırlanan bilirkişi raporu, soruşturmayı yürüten anayasal düzene karşı işlenen suçlar soruşturma bürosuna gönderildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının internette yayımlanması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmıştı.

Anayasal düzene karşı işlenen suçlar soruşturma bürosu da TÜBİTAK'tan ses kayıtlarının gerçek olup olmadığının tespit edilmesini istemişti.

İncelemesini tamamlayan TÜBİTAK uzmanları, ses kayıtlarının montaj olduğu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ait olmadığı sonucuna ulaştı.

Soruşturmanın TÜBİTAK'ın bu raporundan sonra, montaj olduğu tespit edilen ses kayıtlarının kimler tarafından nereden ve nasıl internete yüklendiği konusunda yoğunlaşması bekleniyor.

Haberin Devamı