Ekonomi TTNet'in IPTV'si artık 30 ilde...

TTNet'in IPTV'si artık 30 ilde...

Paylaş
TTNet'in IPTV'si artık 30 ilde...

TTNet'in IPTV'si artık 30 ilde...

Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt, bölgeler arası dijital uçurumun ortadan kaldırılması ve internet hizmetlerinin Türkiye’nin her yerinde sunulması için örnek alt yapı çalışmaları sergilediklerini ifade ederek, "Bu yatırımların sonucunda bireysel ve kurumsal müşterilerin hayatlarını kolaylaştıran, onlara değer katan en yeni teknolojileri sunuyoruz. ’Tivibu Ev’ bunun en son örneği" dedi.

Haberin Devamı

TTNET’in yeni dönem televizyon platformu IPTV’nin yeni projelerinin tanıtım toplantısında konuşan Bozkurt, Türkiye’nin dört bir yanını saran ve yatırımlarla her gün daha da güçlenen iletişim alt yapısıyla bugüne kadar bir çok teknolojinin Türkiye’ye sunulmasına mihmandarlık yaptıklarını ve buna devam ettiklerini söyledi.

"Nasıl ADSL teknolojisi bütün Türkiye’de yeni bir dönemi başlattıysa, ’Tivibu Ev’ de yeni bir dönemi başlatacaktır. ’Tivibu Ev’in yayıncılık ve içerik alanında zengin bir kapı açacağını düşünüyoruz" dedi.

Yüksek kalite ve rekabet gücüne sahip olmak kadar gelişimi sürekli kılmanın önemli olduğuna inandıklarını anlatan Bozkurt, kesintisiz şekilde sürdürülen alt yapı yatırımlarıyla internetin Türkiye’de yaygınlaşması ve dünya standartlarını erişmesini sağladıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin internet alt yapısı, erişimi ve kullanımı konusunda 5 yıl öncesine kadar bakıldığında görülebileceğini ifade eden Bozkurt, şöyle konuştu:
"2005 yılında internet kullanıcı sayısı 1,5 milyon iken bugün bu sayı 6,7 milyona ulaştı. ADSL kullanıcılarının ortalama veri kullanımı 2010 yılının Aralık ayında 14,8 gigabyte’a ulaşmış durumda. Bu 2 yılda yüzde 130 artış anlamına geliyor. İnternet kullanımı her geçen gün daha da üst noktalara çıkıyor. Bu talebi karşılayabilmek için aynı hızla alt yapıya yatırım yapıyoruz. Son 4 yılda alt yapı yatırımıyla fiber optik kablo ağı yüzde 30 büyüdü. Bugün 128 bin 150 kilometre fiber optik ağa sahibiz. Türkiye’de bu ağa ek olarak Avrupa’da 16 ülkede faaliyet gösteren bir şirketi satın aldık. Bu şirket 27 bin kilometre alt yapıya sahip."

Gökhan Bozkurt, artan hız ve kapasitelerle sunulan geniş bant internet erişiminin ise bu gelişim zincirinin önemli bir halkası olduğunu ifade ederek, internet alanında bunların yapılabilmesi için pek çok yatırım yaptıklarını, Türk Telekom’un son 5 yılda 9 milyar lira yatırım gerçekleştirdiğini bildirdi.
Bu arada bölgeler arası dijital uçurumun ortadan kaldırılması ve internet hizmetlerinin Türkiye’nin her yerinde sunulması için örnek alt yapı çalışmaları sergilediklerini anlatan Bozkurt, "Bu yatırımların sonucunda bireysel ve kurumsal müşterilerin hayatlarını kolaylaştıran, onlara değer katan en yeni teknolojileri sunuyoruz. ’Tivibu Ev’ bunun en son örneği" dedi.

Haberin Devamı

"Tivibu Ev" teknolojisinde Türk Telekom teknoloji şirketlerinin de payı olduğunu, bu hizmeti grup şirketlerinden Angela ile birlikte gerçekleştirdiklerini anlatan Bozkurt, "Türk Telekom bu konuda da ihracatçı bir şirket olma yolunda hızla ilerliyor" diye konuştu.