Hakan Çelik TSK dünyanın en önemli gücü
HABERİ PAYLAŞ

TSK dünyanın en önemli gücü

Haberin Devamı

Amerika Birleşik Devletleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yıllardır dile getirdiği uyarılara kulak verseydi Türkiye’nin Suriye’de başlattığı operasyona gerek kalmayabilirdi. ABD Suriye’ye yerleşmek ve Rusya’nın etkisini dengeleyebilmek için PKK’nın uzantısı YPG’yi müttefik haline getirdi. Bunun için de DEAŞ’la mücadeleyi gerekçe olarak kullandı.

Bugün Suriye topraklarında Türkiye’ye ciddi tehdit oluşturan bir yapı var. Dünyada hiçbir ülke yanı başında ağır silahlara sahip bir örgüte seyirci kalamaz.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bizzat Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar komutasındaki “Zeytin Dalı” harekatı haklı, meşru ve uluslararası hukuka uygundur.



TSK bugün terörle mücadele konusunda dünyanın en etkili ve başarılı gücü durumunda.

Tek hedef YPG’nin süpürülmesi olsaydı TSK bunu çok kısa süre içinde bitirirdi. Fakat durum farklı. Askerin önünde çok zor ve karmaşık bir hat var. Mümkün olan en kısa süre içinde YPG’yi tehdit olmaktan çıkarmak, bunu yaparken de ABD, Rusya, İran ve Suriye güçleriyle karşı karşıya gelmemek, sivillere zarar vermemek gibi parametreler söz konusu.

Üstelik harekat, mayınlı-tuzaklı arazide ve ağır kış şartlarında gerçekleşiyor. Askerlerin Allah yardımcısı olsun.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Moskova ile normalleşmenin sağlanması için olağanüstü gayret göstermeseydi bugün Türkiye çok daha sıkıntılı bir süreci yaşayabilirdi. Erdoğan ile Rus lideri Vladimir Putin arasında devam eden yakın diyalog, askeri ve istihbarat konularındaki işbirliğinin önünü açtı.

Rusya’nın bu süreçte belli bir eksende Türkiye ile birlikte hareket edeceğini görüyorum. İran da TSK’nın operasyonlarına engel çıkarmayacaktır. Bu üç ülke Astana ve Soçi’deki işbirliğini sürdürmek istiyor.

Avrupa’dan şu ana kadar Türkiye’nin önünü tıkamaya yönelik bir hamle gelmedi.

Bir tek Fransa öne çıkıp konuyu BM’ye götürme kararı aldı. Bu hamleyi sahada olmayan bir ülkenin masada bulunma gayreti olarak okuyorum. Fransızlar bu girişimlerini daha da ileri götürüp Türkiye ile kavga noktasına taşımayacaktır.



ABD medyası yakın zamana kadar Türkiye’nin DEAŞ’a (İŞİD) yardım ettiği gibi bir yalan propagandaya alet olmuştu. CNN International dün yayınladığı analizde “Türkiye DEAŞ’a nefes alacağı bir alan mı yaratıyor?” diyerek konuyu aynı yere getirdi. Oysa Türkiye DEAŞ ile kendi topraklarında ve sınır ötesinde en ciddi mücadeleyi veren ülke.

Türkiye’nin operasyonu nedeniyle Batı kamuoyunda önümüzdeki günlerde “Ankara YPG’yi zayıflatarak radikal dinci teröristlere yol açıyor” haberleri yoğunlaşacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder