Siyaset TRT'de maksadı aşan Albay Çiçek haberi
Paylaş
TRT'de maksadı aşan Albay Çiçek haberi

TRT-1 Ana Haber'de Albay Dursun Çiçek'in, 7 askerin şehit edildiği Reşadiye doğumlu olmasına dikkat çekilmesi tepki yarattı

TRT-1 Ana Haber Bülteni’nde 10 Aralık’ta yayınlanan haberde, Tokat Reşadiye’deki terör saldırısı ile “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nı hazırladığı iddia edilen Albay Dursun Çiçek’in ilişkilendirilmesi tartışma yarattı.

Haberin Devamı

“odatv” adlı internet sitesinin dikkat çektiği haberde 7 askerin şehit olduğu saldırı şöyle duyuruldu: “Reşadiye, Ergenekon’un suikast timinin buluşma yeri. Reşadiye, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin’in memleketi. Ergenekon sanığı Albay Dursun Çiçek’in de Reşadiyeli olması dikkat çekici ayrı bir husus. Hain saldırısının zamanlaması da yeri kadar ilginç (...) Bütün bunlar, karanlık ellerin düğmeye basma yeri ve zamanının hiç de rastlantısal olmadığını gösteriyor.”

‘YASAYA GÖRE SUÇ’

HABER-SEN Genel Başkanı Ali Yılbaşı, bir kişinin doğum yerinden yola çıkarak böyle bir habere yer verilmesinin TRT Yasası’na göre suç olduğunu söyledi. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ise tepkilerin abartılmaması gerektiğini belirterek şöyle konuştu: “Her kurumda, bir iki tane maksadı aşan haber-yorum söz konusu olabilir. Biz Türk Silahlı Kuvvetleri’ni en çok yücelten kurumuz.”

Haberin Devamı

Gökçer TAHİNCİOĞLU