Gündem TRT'de İngilizce haber kanalı kurulacak

TRT'de İngilizce haber kanalı kurulacak

Paylaş
TRT'de İngilizce haber kanalı kurulacak

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü İbrahim Şahin, bir dizi ziyaret için geldiği Kastamonu'da yaptığı açıklamada 2011 yılı sonuna kadar TRT İngilizce Kanalı'nın yayın hayatına başlayacağını söyledi

Zümrüt Kadınlar Derneği’nin (ZÜMDER) etkinliğine katılmak üzere Spor programcısı eski Milli Futbolcu Hakan Şükür ile birlikte Kastamonu’ya gelen TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Özel Aral Fen Koleji’nde öğrencilerle buluştu.

Haberin Devamı

Kolejde gazetecilerin sorularını yanıtlayan TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, 2011 yılı sonuna kadar TRT İngilizce kanalı kurulacağını söyledi. TRT’nin 14 kanalı olduğunu ifade eden Şahin, 32 dilde yayın yapan internet siteleri olduğunu belirtti. 2010 yılının içerik yılı olduğunu ifade eden Şahin, "2011 yılı içinde proje olarak sadece TRT’nin İngilizce kanalı olacak.

Umarım bu sene sonuna kadar yetiştirebiliriz. Çünkü TRT özellikle Kürtçe televizyonu kurduktan sonra sadece Türkiye’de Kürtçe konuşan anlayan insanlardan ziyade Kuzey Irak’ta yaşayanlar, özelikle diğer ülkeler ve Avrupa’ya göçmüş Kürt kökenli vatandaşlarımız veya Kürtçe bilen komşu ülkelerin insanları ciddi anlamda izliyor. Ciddi bir açılım sağladık.

Haberin Devamı

Ardından Arapça kanalımızı açmıştık. Fakat İngilizce ciddi bir eksiklikti. İngilizce dünya dili olmuş, bu dilde eksiği hissediyorduk. Amerika’ya gittiğimizde sıkça gündeme geldi. Aslında iki ayda bir kanal açmaya alıştık. İki ayda da açabilirdik ama açacağımız İngilizce kanalı El Cezire İnternatioanal, BBC World gibi gerçekten kaliteli, düzeyli bir kanalımız olsun istiyoruz.

Özelikle personel seçerken, stüdyoyu oluştururken, altyapıyı kurarken biraz zaman geçiyor. Kaliteli İngilizce Haber Kanalı ile önümüzdeki aylarda en geç bu sene sonunda gerek Türk Milleti’nin gerek dünya insanlarının önüne çıkacağız" dedi.

İngilizce Televizyon ile yetinmediklerini, Sosyal Medya denilen alanda olmaya çalıştıklarını ifade eden TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, "TRT olarak burada da öncü olmaya soyunduk. Oradaki boşlukları dolduralım, mesafe katedelim. Özel televizyonlar Türkiye’de ciddi mesafeler aldı. TRT’yi tetikleyen özel kanallar oldu. Özel televizyonlar olmasaydı TRT’deki o sakinlik veya üzerine küllenmiş bir yapı devam edecekti. Ya yarıştan kopacaktı yada yarışta yer alacaktı. Gayet tabii yarışın içinde olması doğruydu.

Biz bunu özel televizyonlara borçluyuz, ama TRT herşeye rağmen bir okul. Yeni elemanlarımızı eğitip özel televizyonların hizmetine sunacağız" dedi. TRT Genel Müdürü daha sonra Özel Aral Fen Koleji’nde öğrencilerin sorularını yanıtladıktan sonra eski Milli Futbolcu Hakan Şükür ile Kastamonuspor’u ziyaret etti.

Haberin Devamı

Turan KURT/ KASTAMONU, (DHA) -