Spor 'Trabzonspor'u dünyaya tanıtacağım'

'Trabzonspor'u dünyaya tanıtacağım'

Paylaş
'Trabzonspor'u dünyaya tanıtacağım'

Trabzonspor'un yeni transferlerinden Florent Malouda kulüp dergisine önemli açıklamalarda bulundu

Trabzonspor’un Fransız yıldızı Florent Malouda, bordo mavili kulübün ismini dünyaya duyurma adına kendine bir misyon edindiğini söyledi.

Malouda, Trabzonspor’a geldiği için çok mutlu olduğunu ve burada önemli işler başarabileceklerini belirterek, "UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Derry City maçını tribünden izlerken taraftarlar beni o kadar heyecanlandırdı ki sahaya çıkıp oynamak istedim. Buraya gelişimi bir anlamda takımdaki potansiyelin ortaya çıkmasına yardımcı olma anlamında önemli görüyorum. Burada istediğim başarıları yakalamadan hiçbir yere gitmeyi düşünmüyorum" dedi.

'BU LİGİN EN İYİ TAKIMI OLMAK İÇİN ANTRENMAN YAPIYORUZ'

Malouda, iyi bir kadroya sahip olduklarını ifade ederek, Antrenmanlara çıktığımızda; 'Biz bu ligin en iyi takımı olmak için antrenman yapıyoruz’ düşüncesi içerisinde olmalıyız. Futbolda sihir yoktur. Bazı şeyleri iyi yaparsanız ancak yol alabilirsiniz. Allah’ın bana bahşettiği bu futbol yeteneği sayesinde kazandıklarımı insanlarla paylaşma duygusuyla bir vakıf kurdum. Vakıf sadece Fransız Guyanası’nda değil, Haiti ve Jamaika’da da faaliyet gösteriyor. Zor şartlar altında yaşayan masum çocukların bizi gördüklerinde yüzlerinde beliren gülümseme benim için gerçekten bu hayattaki en büyük zenginlik" açıklamasında bulundu.

'ESKİ KULÜBÜM BANA SAYGISIZLIK YAPTI'

Malouda, Trabzon şehrine ve Trabzonspor’a saygı duyduğunu da vurgulayarak, şu görüşlere yer verdi:

"Artık buradayım ve Trabzonspor’un ismini dünyaya duyurma adına da kendime bir misyon biçtim. Mustafa Akçay benden takıma karşı tecrübelerimle, liderlik vasıflarımı kullanmamı, gerektiği yerde gereken hareketleri yapmamı istedi. Ben tam da bunun için buradayım. Yaptığımız konuşmanın beni motive ettiğini söyleyebilirim. Eşimle oturup konuştuk. Trabzonspor’daki insanlar bana eski kulübümdeki saygısızlığa rağmen bu kadar saygı ve sevgi gösteriyorsa, bizim de bunun karşılığında Trabzon şehrine taşınmamız gerek fikrinde birleştik."

MALOUDA’NIN BEŞİKTAŞ MAÇINDA 11’DE SAHAYA ÇIKMASI BEKLENİYOR

Öte yandan Teknik Direktör Mustafa Akçay’ın Florent Malouda’yı Beşiktaş ile oynanacak olan maçta 11’de sahaya sürmesi bekleniyor. Tecrübeli futbolcunun antrenman performansından ve kondisyonundan memnun olan Akçay’ın, Malouda’ya, "Lige iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz ve bunda senin tecrübelerinden faydalanmak istiyoruz. Sen sahada takımın ağabeyisin, gereken müdahaleyi yapabilirsin" dediği öğrenildi.

DHA

Haberin Devamı