Spor Trabzonspor'a Engin şoku

Trabzonspor'a Engin şoku

Paylaş
Trabzonspor'a Engin şoku

Sivas maçında sakatlanan Engin Baytar'ın MR'ı çekildi. Kasığında 2. derece yırtık belirlenen milli futbolcunun tedavisine başlandı

Sivasspor karşılaşmasının 68. dakikasında sakatlanıp oyundan çıkan Engin Baytar'dan kötü haber geldi. İki gündür kasık bölgesindeki ağrı nedeniyle antrenmanlara çıkamayan yıldız futbolcunun dün MR'ı çekildi.

Kulüp doktoru Hakan Ayaz, yıldız futbolcuda, yapılan kontroller ve MR tetkikleri sonucunda ikinci derece kasık adalesi yırtığı tespit edildiğini belirtti. Engin'in tedavisine hemen başlandığı ve sürecin yoğun şekilde devam ettiği bildirildi.

UZMANLAR "1 AY OYNAYAMAZ" DİYOR

Doktor Hakan Ayaz, "Engin'in beklenen süreden önce sahalara dönmesi doğrultusunda elden gelen tüm çaba gösteriliyor. Oyuncumuz bu haftaki Manisaspor maçında forma giyemeyecek" dedi, ancak futbolcunun ne zaman sahalara döneceğiyle ilgili bilgi vermedi.

Söz konusu sakatlıkla ilgili bilgisine başvurduğumuz sporcu sağlığı uzmanları, "Tedavi süreci 2-3 hafta sürebilir. Kasın güçlenmesi, oyuncunun eski formunu yakalaması en az 1 ayı bulur" açıklamasını yaptılar.

İKİNCİ DERECE YIRTIK NEDİR?

İkinci derece zorlanmalarda kasta hasar oluşmuş ve kısmi bir yırtık vardır. Sakatlanma anında şiddetli bir ağrı duyulur. Hareket ettikçe ağrı çok artar.

Bu nedenle en ufak bir hareketten kaçınılır. Şişlik ve spazmla birlikte yaralanma yerinde renk değişikliği de görülür.

Haberin Devamı