Spor Trabzon'da şampiyonluk sesleri

Trabzon'da şampiyonluk sesleri

Paylaş
Trabzon'da şampiyonluk sesleri

Trabzonspor'da, son 2 haftada alınan 6 puan ve zirve yolunda yaşanan kayıplar şampiyonluk umutlarının yeşermesini sağladı

Ligin 13. haftasındaki Kasımpaşa karşılaşmasında alınan 3-1’lik yenilgi sonrası lider Fenerbahçe’nin 13 puan gerisinde bulunan ve ardından teknik direktör Hugo Broos’u görevden alarak kan değişimine giden bordo-mavililer, önce sportif direktör Ünal Karaman yönetiminde Eskişehirspor maçını 2-1, dün de yeni teknik direktörü Şenol Güneş ile ilk maçında Ankaragücü’nü 3-0 yenerek, 2 haftada liderle arasındaki puan farkını 7’ye düşürünce camiada tekrar şampiyonluk sesleri yükselmeye başladı.

Bu sezonun 3. haftasından itibaren ilk kez liderle arasındaki puan farkı 7’ye düşen Karadeniz ekibinde, teknik direktör Şenol Güneş’in gelmesiyle de olumlu bir hava yakalandı.

ŞENER: GÜNEŞ MARKASINI RENKLERİYLE BULUŞTURDUK

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, yaptığı açıklamada, hafta içinde kulüp içinden yetişen teknik direktör Şenol Güneş’i göreve getirdiklerini belirterek, "Trabzonspor’a futbolcu ve teknik adam olarak yaşattığı başarıların ardından ülkemizi dünya üçüncülüğüne taşıyan ve yine Güney Kore’de Trabzon’u ve Trabzonspor’u gururla temsil eden Şenol Güneş gibi bir markayı yeniden aşık olduğu renkleriyle buluşturmak bizleri fazlasıyla heyecanlandırdı" dedi.

Trabzonspor camiasının Güneş etrafında ciddi bir bütünlük sağladığını sevinerek izlediklerini ifade eden Şener, şöyle devam etti: "Bu bütünlük duygusu kulübümüze yeni başarıların planlanması adına büyük önem taşıyor. Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray’ın puan kaybı ile farkı 7’ye indirdik. Fenerbahçe ile ilk yarının son haftasında sahamızda oynayacağız.

Denizlispor ve Fenerbahçe maçlarını kaybetmezsek daha az fark ile ikinci devreye girebiliriz. Aldığımız galibiyetler ve rakiplerin puan kayıpları tekrar bizim şampiyonluk yolunda yeni bir yola girdiğimizin işareti. Belki erken tahmin, ama görüyorsunuz kısa sürede neler oluyor."

'YILDIRIM’IN İSTİFASINI GÖRÜŞECEĞİZ'

Başkan Şener, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın Kulüpler Birliği Başkanlığı’ndan istifa etmesine ilişkin olarak ise "Aziz Yıldırım’ın takdiri, olabilir. Kulüpler Birliği başkanı olmak mesuliyet getiriyor. İstediğiniz gibi demeç veremiyorsunuz. Onu düşünmüştür. Zannediyorum Çarşamba günü toplanıp bu konuda konuşacağız" dedi.

Haberin Devamı