Dünya Trablus'ta camilere bomba: 32 ölü, yüzlerce yaralı

Trablus'ta camilere bomba: 32 ölü, yüzlerce yaralı

Paylaş
Trablus'ta camilere bomba: 32 ölü, yüzlerce yaralı

Lübnan'ın Trablus kentinde cuma namazı çıkışında iki camide birkaç dakika arayla meydana gelen patlamalarda, ölü sayısı 32'ye, yaralı sayısı ise 352'ye yükseldi. İsrail de bugün, 2006 yılında Hizbullah'a karşı giriştiği savaştan sonra ilk kez Lübnan'a havadan operasyon düzenlemişti

Lübnan güvenlik kaynakları, patlamanın bomba yüklü araçlarla gerçekleştirildiğini açıkladı. Cuma namazının ardından Trablus kentindeki Takva ve Selam camilerinde meydana gelen patlamalarda ölü sayısının artmasından endişe ediliyor...

>> BUGÜN BİR DE İSRAİL VURDU


Patlamada ölenlerin cesetlerinin çoğu paramparça olduğu için kimlik tespitinde güçlük çekildiği belirtildi. Güvenlik kaynakları, Selam Camii’nde düzenlenen saldırıda 70 kilo, Takva Camii’nde düzenlenen saldırıda ise 60 kilo patlayıcı kullanıldığını kaydetti.

Patlayıcıların uzaktan kumandayla gerçekleştirildiği ifade edildi.

BAŞBAKAN: FİTNE ORTAMI AMAÇLANIYOR


Lübnan Başbakanı Necib Mikati, patlamalarla ilgili olarak, "Bu suçu işleyenler, Trablus’u hedef alarak, fitne ortamı oluşturmayı ve Trablus sakinlerinin tepki vermesini amaçlıyor" dedi.

Başbakan Mikati, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti: "Bu suçu işleyenler, Trablus’u hedef alarak, fitne ortamı oluşturmayı ve Trablus sakinlerinin tepki vermesini amaçlıyor. Trablus ve Trabluslular bir kere daha, komplodan güçlü olduklarını kanıtlayacak ve fitnenin güçlerinin, Allah’a imanlarını ve vatan sevgilerini zayıflatmasına izin vermeyecek. Ne kadar derin olursa olsun yaralarını saracaklar. Trablus’taki kardeşlerimizi destekliyor ve başta zor zamanlar olmak üzere her zaman yanlarında olacağımıza söz veriyoruz."



AYRINTILAR BİRAZDAN

Haberin Devamı