Ekonomi TPAO Karadeniz'de petrolden umutlu

TPAO Karadeniz'de petrolden umutlu

Paylaş
TPAO Karadeniz'de petrolden umutlu

TPAO Karadeniz'de petrolden umutlu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü, kuruluşunun 45'inci yılı anısında Osman Turan Kongre Merkezi’nde ‘45'inci Yıl Sempozyumu’ düzenlendi. Programa katılan TPAO Grup Başkanı Ömer Şahintürk, Karadeniz’de petrol potansiyeli bulunduğunu belirterek, “Karadeniz’de büyük bir saha keşfedeceğiz” dedi.

16 ekim'e kadar sürecek sempozyumun açılışına Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Feyzi Bingöl, KTÜ Rektör Vekili prof. Dr. Selahattin Korkmaz, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, üniversiteler, kamu kurumları ve özel sektörde çalışan çok sayıda araştırmacı ve üniversite öğretim üyesi katıldı.

Türkiye Petrolleri Arama Grup Başkanı Ömer Şahintürk, ülke genelinde ve Karadeniz’de yürütülen petrol arama çalışmaları hakkında bilgi verdi. Slayt gösterisi eşliğindeki konuşan Şahintürk şunları söyledi: “Petrol arama çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Şu anda 7- 8 şirketle görüşmeler sürüyor. Sinop ve Sürmene kuyularında çalışmalarımız büyük bir kararlıkla kesintisiz devam edecek. Bu iş avlanmaya benzer. Ya avlarsınız ya da avlanırsınız. Karadeniz’in petrol potansiyeli var. Bir iki kuyuyla bu iş tamamlandı denmesi hatadır. Bölgede tespit edilen tüm kuyular kazılacak ve ondan sonra Karadeniz’de petrol potansiyeli net olarak ortaya çıkacak. Karadeniz’de Türkiye petrollerinin bir ideali var. Bir büyük saha keşfedeceğiz. Çünkü potansiyel olduğuna inanıyoruz. Denizin içinde bir büyük dev. Onu arayacağız ve bulacağız.” Konuşmaların ardından KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü ilk mezunlarına 45'inci yıl anısına şükran belgeleri verildi.

Haberin Devamı