Ekonomi Toyota’dan tasarım harikası SUV!

Toyota’dan tasarım harikası SUV!

Paylaş
Toyota’dan tasarım harikası SUV!

Tokyo Otomobil Fuarı’nda tanıtılan araç, SUV ve Van çizgilerini birlikte taşıyor. Hibrit yapıdaki aracın detaylı özelliklerine haberimizden ulaşabilirsiniz

Geliştirdikleri yeni nesil motor teknolojileri ve hibrit araçlarla öne çıkan Japon üreticiler, yeni ürünlerini ve konseptlerini Tokyo Otomobil Fuarı’nda sergiliyor. 1954 yılından beri düzenlenen fuar iki yılda bir, Japonya’nın başkentinde düzenleniyor. Kısa süre önce ülkemizde ürettiği ve Avrupa’ya da ihraç ettiği aracı C-HR ile gündeme gelen Toyota’da fuarda yeni modellerini tanıttı. Doğrudan hibrit araçlar yapmaktan çok hibrit araçlar üreten firma, hidrojen yakıtlı araçlar ve motorlar üzerine de uzun çalışmalar gerçekleştiriyor.

Toyota TJ Cruiser adındaki araç, tamamen yeni özel tasarımı ile konsept olarak fuarda sergilendi. İsmini İngilizce ‘toolbox’ yani araç kutusunun ‘t’sinden ve ‘joy’un ‘j’sinden alan araç, oldukça özel bir tasarıma sahip.

Sert hatalara sahip olan araç, bir SUV olmasına rağmen Van hatlarını içermesiyle çok ilginç görünüyor. Yolcu koltukları ve ön koltuk tamamen düz şekilde yatırılabilen araçta, bu sayede 3 metrelik bir yükleme alanı oluşturulmuş. Yukarıya doğru açılan bagaj kapağı, aracın yükleme eşiği yüksek olmasına rağmen rahat bir kullanım sağlanmasını amaçlıyor.

Dört tekerden çekişli olan araçta 2 litrelik bir motor bulunmakta. Farklı seçeneklerle de alınabilecek olan araçta normal motorun yanında bir de elektrik motoru bulunuyor. Bu motor sayesinde araç, çok daha çevreci bir şekilde seyahat edebiliyor.

Şu an konsept olarak tanıtılan aracın önümüzdeki yıllarda yollarda olması bekleniyor.


iPhone 8, Note 7 ile aynı kaderi paylaşabilir!

Haberin Devamı