Spor Tottenham zor olanı deneyecek

Tottenham zor olanı deneyecek

Paylaş
Tottenham zor olanı deneyecek

Tottenham ile Real Madrid, Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında 4-0'ın rövanşında Londra'da karşı karşıya gelecek

Tarihinde ilk kez katıldığı Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kadar yükselme başarısını gösteren Tottenham, 4-0 yenildiği ilk maçın rövanşına imkansızı başarmak için çıkacak.

Madrid’de kırmızı kart gören Peter Crouch’tan yoksun olan ve yarın için oldukça zor bir misyon üstlenen Tottenham, takımın geldiği noktadan memnuniyet duyan taraftarlarına en azından güzel bir futbol izletmek için elinden geleni yapacak.

Kura çekiminin ardından yaptığı açıklamada, taraftarlarına, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid’i izlettirecek olmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Tottenham Teknik Direktörü Harry Redknapp, şu ana kadar büyük bir tecrübe elde ettiklerini, yarın oynanacak maçta ellerinden geleni yapacaklarını ve sonucu hep birlikte göreceklerini söyledi.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho da temkinli konuşmayı tercih etti ve Tottenham’a büyük bir saygı duyduğunu, bu dezavantajlı durumun üstesinden, ancak bir İngiliz kulübünün gelebileceğini belirtti.

Real Madrid’de, sakatlıktan kurtulan karim Benzema’nın yarın ilk 11’de oynaması bekleniyor. Pepe ise cezalı olması nedeniyle forma giyemeyecek.

OLASI 11'LER

Tottenham Hotspur: Heurelho Gomes - Benoit Assou-Ekotto, Younes Kaboul, Michael Dawson, Vedran Corluka - Gareth Bale, Luka Modric, Jermaine Jenas, Rafael van der Vaart - Jermain Defoe, Roman Pavlyuchenko

Real Madrid: Iker Casillas - Sergio Ramos, Raul Albiol, Ricardo Carvalho, Marcelo - Xabi Alonso, Sami Khedira - Angel Di Maria, Mesut Özil, Cristiano Ronaldo - Karim Benzema

MAÇTAN NOTLAR

İki takım daha önce 3 kez karşılaştı. Bu maçlardan 2’si Real Madrid’in üstünlüğüyle diğeri beraberlikle sona erdi. Madrid, Tottenham ağlarını 5 kez havalandırdı, İngiliz ekip ise Real Madrid’e henüz gol atma başarısını gösteremedi.

Tottenham, evinde oynadığı son 9 Avrupa maçında yenilmedi. İspanyol takımlarıyla evinde oynadığı 4 maçta ise galip gelmeyi başaramadı. *

Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde 23 golü bulunan Real Madrid, Barcelona ile birlikte turnuvanın en çok gol atan ekibi. Real Madrid, oynadığı 9 karşılaşmada sadece 3 gol yedi ve bu alanda Manchester United’dan sonra en iyi istatistiği yakaladı.

Real Madrid’in yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı son 21 maçta 16 gol attı.

Haberin Devamı