Türkiye (Son Dakika) Torununun ameliyat parasını 'sel' aldı

Torununun ameliyat parasını 'sel' aldı

Paylaş
Torununun ameliyat parasını 'sel' aldı

Denizli'nin Honaz ilçesinde, torununun ameliyatı için bağ ve bahçelere yevmiyeye giderek para biriktiren 55 yaşındaki Hatice Bodur'un paralarını sel yuttu

Sağanak yağmur, dün Denizli’nin Honaz ilçesinde etkili oldu. Çok sayıda evi su bastı, tarım arazileri zarar gördü.

Haberin Devamı

10 yaşındaki kalp hastası torununun ameliyatı için para biriktiren 3 çocuk, 4 torun sahibi 55 yaşındaki Hatice Bodur’un evini de su bastı. Yıllardır bağ ve bahçelere 35 TL yevmiye karşılığında işe giden Hatice Bodur’un evini basan sel suları torunu için biriktirdiği 3 bin TL’yi de kaybetmesine neden oldu.

SEL PARALARI YUTTU

Kızılyer Mahallesi’ndeki evinde tek başına yaşayan Hatice Bodur, "Sağanak yağmurun olduğu günün akşamı torunlarım Hatice ile Ahmet Ertan misafirimdi. Komşuların ’sel var’ diye bağırışlarından uyandık ve kendimizi dışarı attık. Torunum Hatice 3 yaşından beri kalp hastası. 18 yaşında ameliyat olacak. Onun için para biriktiriyordum. Sel, biriktirdiğim paraları aldı götürdü. Evimdeki tüm eşyalar kullanılamaz hale geldi. Torunum için tarlalara çalışmaya yine gideceğim. Selin götürdüğü paraların yerine yine birikim yapacağım" dedi.

Haberin Devamı

Denizli merkezdeki Sevil Kaynak İlkokulu’nda öğrenim gören 4’üncü sınıf öğrencisi Hatice Ertan ise, anneannesini çok sevdiğini söyleyerek, "Canımız sağolsun. Sel nedeniyle ölebilirdik. Hayatımız kurtuldu" dedi.

YARALAR SARILIYOR

Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, selin yarattığı tahribatın giderilmeye çalışıldığını söyledi. Kaymakam Güler, "Tarım arazilerinde hasar tespit çalışması yapılıyor. Dar gelirli olup da evlerini su basan insanların evlerinde çalışmalar yapılıyor. Honaz Belediyesi, Kızılyer Mahallesi’ndeki evlerin ve yolların temizliğini hızlı bir şekilde sürdürüyor. Heyelan meydana gelen yol trafiğe açıldı. Tarım alanlarındaki hasar tespiti en kısa zamanda yapılacak. Selden zarar gören dar gelirlileri Sosyal Yardımlaşma Vakfı’ndan yardım edilecek" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise, sel nedeniyle tarım arazileri zarar gören çiftçilerin tarımsal kredi borcu ödemelerinin 1 yıl süreyle erteleneceğini bildirdi.

DHA