Ekonomi Toprak: TMSF mahkeme kararına uymak zorunda

Toprak: TMSF mahkeme kararına uymak zorunda

Paylaş
Toprak: TMSF mahkeme kararına uymak zorunda

Toprak: TMSF mahkeme kararına uymak zorunda

Toprak Grubu’ndan yapılan açıklamada, "TMSF, Danıştayın yürütmenin durdurulması kararına kanunen uymak mecburiyetinde olup, aksi halde suç işler" denildi.

Haberin Devamı

Yazılı açıklamada, Danıştayın yürütmeyi durdurma kararı karşısında TMSF yetkilileri ve başkanının basına yaptığı açıklamalarda, TMSF’nin Toprak Grubundan 289 milyon dolar alacaklı olduğu ve bu sebeple Toprak Grubunun malları ve şirketlerinin iadesinin söz konu olmadığının bildirildiği kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"TMSF’nin bu beyanı doğru değildir. Zira, Danıştay 13. Dairesi, 26.01.2011 tarihli yürütmeyi durdurduğu kararında, TMSF’nin çıkardığı Toprak Grubunun 31 Aralık 2008 tarihi itibarıyla 132 milyon dolar borcunun olmadığını, tam tersine Toprak Grubu’nun TMSF’ye yaptığı 480 milyon dolar ödeme karşısında 31 Aralık 2008 tarihi itibarıyla TMSF’den 253 milyon dolar alacaklı olduğunu saptamış ve bu nedenle TMSF’nin Aslanlı Köşk de dahil olmak üzere Toprak Grubunun mallarını satmak üzere aldığı 9 Ocak 2009 tarih ve 2009/18 sayılı kararını durdurmuştur. TMSF, Danıştayın yürütmenin durdurulması kararına kanunen uymak mecburiyetinde olup, aksi halde suç işler."

Haberin Devamı