Tamer Heper Toplantıya çağırın
HABERİ PAYLAŞ

Toplantıya çağırın

Haberin Devamı

Apartmanımız 16 daireli. İkinci kat malikleri toplantısında 6 kişi vardı ve toplantıya katılmayan bir kat maliki yönetici ben ise denetçi seçildik. Yönetici seçilen bunu kabul etmedi. Ben problem yaşanmasın diye kabul ettim. Bu seçim geçerli mi? Yönetici konusunda ne yapılır? ● M.Ö.

Kat mülkiyetine tabi binalarda yönetici, bağımsız bölüm maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile seçilir. Toplumda şöyle bir inanç var: Birinci toplantıda sayı ve arsa payı ile yönetici seçilemez ise ikinci toplantıda nisaba bakılmaksızın yönetici seçilir. Bu yanlış. Birinci toplantıda da ikinci toplantıda da yönetici sayı ve arsa payı çoğunluğu ile seçilir.

Dikkat edilirse ikili nisap gerekir. Bağımsız bölüm maliklerinin sayısının yarısından bir fazla oy yetmez. Seçimde yöneticiye kabul oyu veren çoğunluğun arsa payı toplamı yüzde 50’nin üzerinde olmalıdır.

DAVA AÇMAK GEREKİR

Ancak sayı ve arsa payı çoğunluğu olmadan seçilenin yöneticiliği geçersiz olmaz. Bunun için mahkemeden talepte bulunmak gerekir. Mahkemenin iptal kararına kadar yönetici yöneticilik yapar. Ancak mahkeme kararı ile yöneticiliği son bulur. Bu konuda dava açılmazsa yönetici dönem sonuna kadar faaliyet gösterir. Yönetici istifa edebilir, zorla güzellik olmaz.

Bu halde kat malikleri kurulunu yönetici seçimi gündem maddesi ile toplantıya çağırmak gerekir. Toplantıya çağrıyı denetçi yapabilir. Yani bu olayda siz yapacaksınız. Yine iki toplantı günü belirlenir. Şayet bu iki toplantıda yönetici seçilemez ise bu defa yönetici tayini mahkemeden istenilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder