Gündem Tokat şehitlerini uğurladı...

Tokat şehitlerini uğurladı...

Paylaş
Tokat şehitlerini uğurladı...

Tokat şehitlerini uğurladı...

Tokat'ın Reşadiye İlçesi Sazak Köyü Jandarma Karakolu yakınlarında düzenlenen terörist saldırıda şehit düşen bir Jandarma Uzman Çavuş ile 6 erin cenazeleri, Tokat'ta düzenlenen askeri törenin ardından uçak ve karayolu ile memleketlerine gönderildi. Cenazelere hastaneden Jandarma Komutanlığı'na kadar eşlik eden Tokatlılar, "Kahrolsun açılım' şeklinde tezahüratlar yaparak, hükümeti protesto etti.

Haberin Devamı

Memleketlerinden izinden dönen erler Cengiz Sarıbaş ve Arif Temel'i alarak, Sazak Köyü Jandarma Karakolu'na götürmek üzere çıkan askeri birliğe dün saat 15.30 sıralarında, pusu kurularak düzenlenen terörist saldırısında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Harun Arslanbay, Jandarma Erler Onur Bozdemir, Kemal Bide, Ferit Demir, Yakup Mutlu, Cengiz Sarıbaş ve Fatih Yonca'nın cenazeleri sabah saatlerinde askeri birlikler tarafından tek tek hastane morgundan alınarak ambulanslara konuldu.

Hastane önünde toplanan Tokatlılar şehitleri tekbir, dua ve gözyaşları ile uğurlarken, terör örgütleri aleyhine slogan atarak, hükümeti protesto etti. Asker ve polis ekiplerinin eşliğinde kent merkezinden ambulanslar ile alınan cenazeler Tokat İl Jandarma Komutanlığı binasının bahçesindeki tören alanına getirildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 5 bin dolayında Tokatlı jandarma önünde toplanarak şehitleri karşıladı. Özellikle kadınların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü. Toplanan kalabalık, "Kahralson PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et" şeklinde sloganlar attı.

Kalabalık grubun sık sık "Kahrolsun açılım" sloganları atarak hükümetin emokratik açılım paketine de tepkisini dile getirdi.

Tokat Jandarma Komutanlığı bahçesindeki törene, protokol ve askeri erkan ile şehit yakınları dışında kimse alınmadı. Buradaki törene Tokat Valisi Şerif Yılmaz , AK Parti Tokat Milletvekilleri Şükrü Ayalan, Zeyit Aslan, Dilek Yüksel, Osman Demir, CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren, MHP Tokat Milletvekili Rafet Doğru, Tokat İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Tosunlu, askeri ve sivil erkan katıldı. Şehitler için burada yapılan konuşmaların ardından dua edildi. Dua sonrasında omuzlara alınan cenazeler yeniden ambulanslara taşındı.

Cenazeler Jandarma Komutanlığı'ndan vatandaşların gözyaşı ve duaları ile uğurlandı.

Şehit cenazeleri daha sonra Tokat Havalanı'nda bekleyen iki askeri uçağa götürüldü.

Şehit er Kemal Bide'nin cenazesi karayolu ile Ordu´nun Akkuş ilçesine gönderilirken, Şehit Er Cengiz Sarıbaş uçakla İstanbul'a, diğer şehit askerler ise bir başka uçak ile memleketlerine gönderilmek üzere uçakla Diyarbakır'a gönderildi. Uzman Çavuş Harun Arslanbay Adana'da, Erler Onur Bozdemir, Adıyaman'da, Ferit Demir ve Yakup Mutlu Muş'ta, Fatih Yonca ise Hatay ilinde toprağa verilecek.

Haberin Devamı

OPERASYON SÜRÜYOR

Kanlı saldırının meydana geldiği bölgeden başlayarak geniş bir alanda askeri operasyon devam ediyor. Çevre illerden de takviyle birliklerin gelmesi ile birlikte operasyonlar gece boyunca devam etti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmazkan, resmi makamlardan da saldırıyı gerçekleştiren terör grubu konusunda bilgi verilmedi.

Hain saldırıyı Karadeniz’e açılmak isteyen terör örgütü PKK ile sol örgüt TKPML-TİKKO’nun ortaklaşa yaptığı tahmin ediliyor.

İŞTE ŞEHİTLERİMİZ

İmralı’da görev yaptı

Adanalı Uzman Çavuş Harun Arslanbay (32), köyünün ilk şehidi oldu. Sugözü köyünde oturan Harun Arslanbay 3 yıllık evliydi ve biri 2 yaşında diğeri 6 aylık iki kızı vardı.

Harun Arslanbay’ın, 3 yıl bölücübaşının hapis yattığı İmralı’da görev yaptığı, geçen yıl Tokat’a tayin edildiği öğrenildi.

Birliğine yeni dönmüştü

Jandarma Er Fatih Yonca’nın (24) acı haberi Hatay’ın Orhangazi köyündeki evini yasa boğdu. Memleketinde 10 gün bayram izni yapan şehit askerin dün birliğine döndüğü belirtildi.

Ailenin en küçüğüydü

Şehit Er Cengiz Sarıbaş’ın (20) İstanbul’daki baba ocağına ateş düştü. Şehidin 5 kardeşin en küçüğü olduğu öğrenildi.

Son bayramı oldu

Şehit Jandarma Er Onur Bozdemir (21) bayramda gittiği memleketi Adıyaman’ın Tut ilçesinden 2 gün önce birliğine dönmüştü. Şehit askerin babası Ahmet Bozdemir, “Nereden bilecektim son bayramı olduğunu” diyerek acısını dile getirdi.

Fabrikada işçiydi

Şehit Jandarma Er Ferit Demir (21), Muşlu ailenin 10 çocuğundan biriydi. İstanbul’da yaşayan şehit er askere gitmeden önce bir tekstil fabrikasında çalışıyordu.

Yeni nişanlanmıştı

Jandarma şehit er Yakup Mutlu (21) Muş’un Örenkent köyü nüfusuna kayıtlı. Yakup Mutlu askere gitmeden önce amcasının kızıyla nişanlandı.

Oğlunu son kez gördü

Jandarma Er Kemal Pide’nin (21) Samsun’un Kuşça köyündeki evine ateş düştü. Baba Cemal Pide, “Kendisini en son Ramazan Bayramı’nda görmüştüm. Bir günlüğüne geldi” diye ağladı.

BATMAN'DA SUBAY LOJMANLARINA SALDIRI

Haberin Devamı