Tok tutan leziz vegan tarifler

Kilo vermek istiyor ama sürekli kendinizi aç hissediyorsanız bir de bu tok tutan, birbirinden lezzetli tarifleri deneyin!
 

Günümüzde tartışmalar yaratan beslenme programları ve diyetler, hayvansal ürünlerin sağlık açısından gözden düşmesine ön ayak oldu. Protein alımı için hayvansal ürünlere gerek olmadığı bilimsel olarak kanıtlandı.  

Günümüzde tartışmalar yaratan beslenme programları ve diyetler, hayvansal ürünlerin sağlık açısından gözden düşmesine ön ayak oldu.

Protein alımı için hayvansal ürünlere gerek olmadığı bilimsel olarak kanıtlandı.
 

Buna karşın, pek çoğumuz yıllar içinde oluşan beslenme alışkanlıkları doğrultusunda bu gıdaları lezzetli ve daha doyurucu buluyor. Bu yüzden diyetimizi bitkisel bir temele dayandırmak sandığımız kadar kolay olmayabiliyor. Sizin için listelediğimiz lezzetli vegan yemek tarifleri ile hem tok tutan, hem hafif yemekler hazırlayabilirsiniz.  

Buna karşın, pek çoğumuz yıllar içinde oluşan beslenme alışkanlıkları doğrultusunda bu gıdaları lezzetli ve daha doyurucu buluyor. Bu yüzden diyetimizi bitkisel bir temele dayandırmak sandığımız kadar kolay olmayabiliyor.

Sizin için listelediğimiz lezzetli vegan yemek tarifleri ile hem tok tutan, hem hafif yemekler hazırlayabilirsiniz.
 

Malzemeler: 1 bardak kuru kinoa 2 buçuk bardak badem sütü 2 bardak veya bir paket dondurulmuş organik meyve (böğürtlen, ahududu veya türevi) Çeyrek su bardağı kabak çekirdeği Yarım bardak taze organik meyve Hazırlanışı: 1 bardak badem sütünü hafifçe kaynatın. Kinoayı ekleyin. Kinoa yumuşayana kadar 10 dakika daha kaynatın. Karışımı çatalla kaynatın ve buzdolabında soğutun. Meyvelerle bir araya getirmek için: Donmuş meyveleri badem sütüyle blenderdan geçirerek püre haline getirin. Porsiyonları yarım kap kinoa ve yarım kap püreyle karıştırarak hazırlayın. Üstlerini taze meyveler ve kabak çekirdeğiyle süsleyin.

MEYVELİ SMOOTHİE KASESİ

Malzemeler:

  • 1 bardak kuru kinoa
  • 2 buçuk bardak badem sütü
  • 2 bardak veya bir paket dondurulmuş organik meyve (böğürtlen, ahududu veya türevi)
  • Çeyrek su bardağı kabak çekirdeği
  • Yarım bardak taze organik meyve
Hazırlanışı:
  • 1 bardak badem sütünü hafifçe kaynatın.
  • Kinoayı ekleyin.
  • Kinoa yumuşayana kadar 10 dakika daha kaynatın.
  • Karışımı çatalla kaynatın ve buzdolabında soğutun.
Meyvelerle bir araya getirmek için:
  • Donmuş meyveleri badem sütüyle blenderdan geçirerek püre haline getirin.
  • Porsiyonları yarım kap kinoa ve yarım kap püreyle karıştırarak hazırlayın.
  • Üstlerini taze meyveler ve kabak çekirdeğiyle süsleyin.



Malzemeler: 2 büyük tatlı mısır Çeyrek bardak sarı kabak Yarım çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı biberiye 1 yemek kaşığı zeytin yağı 1 diş sarımsak 2 bardak sebze suyu 1 bardak su Tuz- karabiber Hazırlanışı: Fırını önceden 200 derecede ısıtın. Mısırı önceden hazırlamak için kesme tahtasına dikey tutun ve mısır taneleri keskin bir bıçakla gövdeden ayırarak kaba koyun. Sarımsağı soyup kabak, zeytin yağı ve tuz ile karabiber ekleyerek karıştırın. Pişirme kağıdıyla fırına verip 35 dakika fırınlayın. Bir kapta su, sebze suyu, biberiye ve kekiği karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca kavrulmuş mısır karışımını ekleyin. 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın. Çorbayı blender’dan geçirin ve servis yapın.

KREMALI KAVRULMUŞ MISIR ÇORBASI

Malzemeler:

  • 2 büyük tatlı mısır
  • Çeyrek bardak sarı kabak
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı biberiye
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 bardak sebze suyu
  • 1 bardak su
  • Tuz- karabiber
Hazırlanışı:
  • Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
  • Mısırı önceden hazırlamak için kesme tahtasına dikey tutun ve mısır taneleri keskin bir bıçakla gövdeden ayırarak kaba koyun.
  • Sarımsağı soyup kabak, zeytin yağı ve tuz ile karabiber ekleyerek karıştırın. Pişirme kağıdıyla fırına verip 35 dakika fırınlayın.
  • Bir kapta su, sebze suyu, biberiye ve kekiği karıştırarak ısıtın. Kaynamaya başlayınca kavrulmuş mısır karışımını ekleyin. 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
  • Çorbayı blender’dan geçirin ve servis yapın.

Malzemeler: Yarım bardak hurma (Eğer çok kuruysa bir saat suda bekleterek nemlendirebilirsiniz.) 1 bardak çiğ badem (Bir gece önceden ıslatılmış) 1 çay kaşığı natürel sızma hindistan cevizi yağı 2 yemek kaşığı organik akçaağaç şurubu 1 yemek kaşığı Matcha tozu 3 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi 2 yemek kaşığı haşhaş çekirdeği Üstü için: Yarım kap rendelenmiş hindistan cevizi 2-3 çay kaşığı matcha tozu 3 yemek kaşığı kurt üzümü, iri kıyılmış Hazırlanışı: Tüm malzemeleri bir mutfak robotuna koyun. Macunumsu bir kıvama gelene kadar karıştırın. Üstünü kaplamak için rendelenmiş hindistan cevizini ve matcha çayını karışıtırın ve ufak bir tabağa yayın. Doğranmış kurt üzümleri de başka bir tabağa yayın. Bir yemek kaşığını ölçmek için kullanın ve macun kıvamındaki hamurdan kaşıkla bir parça alın. Hamuru yuvarlayarak top şekli verin. Topları önce kurt üzümü tabağına, daha sonra Matcha ve hindistan cevizi tabağına batırın. Üzerini iyice kaplayın. Kalan hamura aynı adımları uygulayın. İyi bir kıvam alması için buzdolabında bekletin.

MATCHA TOPLARI

Malzemeler:

  • Yarım bardak hurma (Eğer çok kuruysa bir saat suda bekleterek nemlendirebilirsiniz.)
  • 1 bardak çiğ badem (Bir gece önceden ıslatılmış)
  • 1 çay kaşığı natürel sızma hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı organik akçaağaç şurubu
  • 1 yemek kaşığı Matcha tozu
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı haşhaş çekirdeği
Üstü için:
  • Yarım kap rendelenmiş hindistan cevizi
  • 2-3 çay kaşığı matcha tozu
  • 3 yemek kaşığı kurt üzümü, iri kıyılmış
Hazırlanışı:
  • Tüm malzemeleri bir mutfak robotuna koyun.
  • Macunumsu bir kıvama gelene kadar karıştırın. Üstünü kaplamak için rendelenmiş hindistan cevizini ve matcha çayını karışıtırın ve ufak bir tabağa yayın.
  • Doğranmış kurt üzümleri de başka bir tabağa yayın.
  • Bir yemek kaşığını ölçmek için kullanın ve macun kıvamındaki hamurdan kaşıkla bir parça alın.
  • Hamuru yuvarlayarak top şekli verin.
  • Topları önce kurt üzümü tabağına, daha sonra Matcha ve hindistan cevizi tabağına batırın. Üzerini iyice kaplayın.
  • Kalan hamura aynı adımları uygulayın.
  • İyi bir kıvam alması için buzdolabında bekletin.

Hamur malzemeleri: 2,25 su bardağı nohut unu 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 1 bardak su 1 çay kaşığı kimyon Tat vermek için Himalaya tuzu Pişirirken kullanmak için kenara ayrılmış sızma zeytinyağı Hazırlanışı:  Nohut ununu, zeytin yağını, suyu ve kimyonu birlikte karıştırın. Karıştıktan sonra Himalaya tuzunu serpin. Karışımı kenara koyun. Dinlendirdikten sonra zeytin yağını orta ateşte tavada ısıtın. Karışımdan 4 yemek kaşığı koyun ve 3-5 dakika, hamurun altı kalınlaşana kadar pişirin. Diğer yüzünü çevirin ve dilediğiniz kıvama gelene kadar tekrar pişirin. Karışımın kalanı için adımları tekrarlayın. Soğuması için bir tabağa alın ve üstünü hazırlayarak ilave edin. Üstü için malzemeler: Çeri Domates Kırmızı ve sarı dolmalık biber Kırmızı soğan Havuç Roka veya yeşillik Avokado Sızma zeytin yağı Himalaya tuzu ve karabiber Pulbiber İsteğe bağlı poşe yumurta İsteğe bağlı acı sos İsteğe bağlı humus Hazırlanışı: Sebzeleri küçük parçalar halinde küp küp doğrayın. Zeytin yağını tavada ısıtın ve malzemeleri hafifçe ısınana kadar pişirin. Pancake’lerin üzerine koyarak servis yapın.

NOHUTLU PANCAKE TARİFİ

Hamur malzemeleri:
  • 2,25 su bardağı nohut unu
  • 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 bardak su
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tat vermek için Himalaya tuzu
  • Pişirirken kullanmak için kenara ayrılmış sızma zeytinyağı
Hazırlanışı: 
  • Nohut ununu, zeytin yağını, suyu ve kimyonu birlikte karıştırın.
  • Karıştıktan sonra Himalaya tuzunu serpin.
  • Karışımı kenara koyun.
  • Dinlendirdikten sonra zeytin yağını orta ateşte tavada ısıtın.
  • Karışımdan 4 yemek kaşığı koyun ve 3-5 dakika, hamurun altı kalınlaşana kadar pişirin.
  • Diğer yüzünü çevirin ve dilediğiniz kıvama gelene kadar tekrar pişirin.
  • Karışımın kalanı için adımları tekrarlayın.
  • Soğuması için bir tabağa alın ve üstünü hazırlayarak ilave edin.
Üstü için malzemeler:
  • Çeri Domates
  • Kırmızı ve sarı dolmalık biber
  • Kırmızı soğan
  • Havuç
  • Roka veya yeşillik
  • Avokado
  • Sızma zeytin yağı
  • Himalaya tuzu ve karabiber
  • Pulbiber
  • İsteğe bağlı poşe yumurta
  • İsteğe bağlı acı sos
  • İsteğe bağlı humus
Hazırlanışı:
  • Sebzeleri küçük parçalar halinde küp küp doğrayın.
  • Zeytin yağını tavada ısıtın ve malzemeleri hafifçe ısınana kadar pişirin.
  • Pancake’lerin üzerine koyarak servis yapın.