Hem sağlıklı hem de çıtır çıtır atıştırmalıklara ne dersiniz? Artık endüstriyel ürünlere muhtaç değilsiniz. Tarifimizi takip edin, evde sağlıklı krakerinizi yapın. 1 su bardağı keten tohumu1 su bardağı su3 yemek kaşığı kavrulmuş susam3 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi1 yemek kaşığı zeytinyağYarım tatlı kaşığı deniz tuzuÖlçü bilgisi:1 su bardağı: 240 ml Keten tohumunu mutfak robotunda iri olacak şekilde çok kısa öğütün. Öğütülmüş keten tohumunu bir saat suda bekletin. Bir saat sonunda keten tohumu suyun hepsini çekmiş olacak. Keten tohumunun üzerine susam, kabak çekirdeği içi, zeytinyağ ve tuzu ekleyin, karıştırın. Karışımı yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisinin ortasına bastırarak yerleştirin. Karışımın üzerine tekrar yağlı kağıt serin ve bir merdane yardımı ile hamuru fırın tepsisi boyutuna gelene kadar ince açın. Hamurun üzerindeki yağlı kağıdı dikkatlice çıkarın. Önceden ısıtılmış fırında 150C de 30 dk pişirin. Kraker hamurunu fırından çıkararak istediğiniz boyutta kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz başka bir tepsiye hamuru ters çevirin ve 30 dk. daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra tel üzerinde soğumaya bırakın. İyice soğuduktan sonra hava almayan bir kapta muhafaza edin. Krakerler bir kaç gün sonra kıtırlığını kaybederse fırında düşük ısıda ısıtarak tekrar kıtır olmasını sağlayabilirsiniz. Afiyet olsun.Kaynak: sekersizlezzetler.com