Cumartesi Postası Tohumla ağrılarınıza veda edin!

Tohumla ağrılarınıza veda edin!

Paylaş
Tohumla ağrılarınıza veda edin!

Fizik tedavi gerektiren tüm kronik ağrılar... Donuk kol sendromun danbel fıtığına, diş ağrısından kireçlenmeye kadar... Hatta yüksek ateş...Ve hatta kalp krizi... Tüm bu şikayetler 'Human Design' adlı doğal terapi yöntemiyle gideriliyor. Özetlemek gerekirse ağrı bölgesinin ellerdeki yansıma noktalarına baskı uygulanıyor. Sonra da tohum terapisi yapılıyor. Neyse, en iyisi sözü Sağlıklı Yaşam Uzmanı Tolga Boran'a bırakalım

RÖPORTAJ: ELMAS DERECİ

elmasdereci@gmail.com

Bütüncül terapi olan ‘Human Design’ ile kaç yıldır uğraşıyorsunuz? Bu konuda bir eğitim aldınız mı?

20 yılı aşkın süredir bu işle uğraşıyorum. Uzak Doğu’da önemli hocalarla çalıştım. Üç yıl önce de Almanya’da bir dizi profesyonel eğitim aldım. Ardından, Su Jok Akupresür tekniğini ülkemize taşıdık.

Telaffuzu epey zor. Su-Jok Akupresür nasıl bir tedavi?

Klasik batı bilimiyle binlerce doğu biliminin karışımı. ‘Human Design’ın bir parçası ve bu alanda en gelişmiş yöntem. Teknik kolay: Ağrı olan bölgemizin ellerimizdeki yansıma noktalarına baskı uygulanıyor. Anında sonuç alınıyor. Enerji hatları, yani meridyenler, tüm vücudumuzdadır. Su-Jok Akupresür de akupunktur gibi bir meridyen terapi yöntemi. Ama Su-Jok Akupresür çok daha pratik ve hızlı sonuç veriyor. İğne yerine de parmaklar kullanılıyor. Sonra da tohum uygulamasına geçiyoruz.

Tohum uygulaması mı?..

Evet, tohum terapisi. Parmakla baskı yaptıktan sonraki aşama. Neredeyse tüm hastalıklar için uyguladığımız bir iyileştirme yöntemi. Şöyle anlatayım: Her organı temsil eden tohumlar vardır. Hatta şekilleri, vücudumuzdaki organlara benzer. Tohumlar canlıdır ve uygulandığı noktadaki hücrelerin canlanmasını sağlar. Hastalıklı organın parmaktaki yansıma noktasına, o organın şeklindeki tohumu yerleştiriyoruz. Böylece tedavi süreci rahatlıyor.

'Göze karabiber beyne ceviz'

Hangi hastalıklara hangi tohumları uyguluyorsunuz?

Karabuğday, mercimek, kızılcık, fasulye, ceviz ve buna benzer tohumlar kullanıyoruz. Mesela kişinin böbreğinde sorun varsa, fasulye koyuyoruz parmağın ilgili noktasına. Karabiberin şekli göze benzer, göz hastalığında karabiber koyuyoruz parmağa. Pankreas için üzüm çekirdeği, akciğer için kara buğday tohumu, kalp için kartop tohumu ya da kızılcık çekirdeği, beyin için de ceviz...

'Kalp’ ve ‘beyin’ derken?..

Kalp krizine de uygulanıyor mu bu tedavi? Evet. Hatta kişi kalp krizi geçirdiğini hisseder ve bunu durdurabilir. Tabii bunun için eğitim almış olması gerekiyor. Biz kişiyi tedavi ederken, daha sonra gerektiğinde kendisine müdahalede bulunabilmesi için eğitim veriyoruz. Kişi kalp krizi mi geçiriyor o anda? Sol elinin baş parmağı ile elin ayası arasındaki bölüme baskı yapmalı. Çünkü kalbin vücuttaki yeri, tam o noktaya denk geliyor. Rahatlayana kadar bu baskıya devam etmeli. Bir süre sonra iyileşmeyi hisseder zaten.

Vay canına! Peki diyelim ki kişi daha önce kalp ameliyatı geçirmiş...

Fark etmez. Yöntemin yan etkisi yok ki! Stent takılan hastalar da bunu yapabilir. Daha önce üç stent takılmış bir hastamızı tohum terapi ile tedavi ettik. Kalp bağlantısının olduğu noktaya kalp şeklinde olan kızılcık çekirdeğini bağlıyoruz. Hasta, belirli aralıklarla bu noktaya masaj yapıyor. Böylece kalp akışındaki enerji dengelenmiş oluyor.

Çok ilginç! Peki mesela, ateşi yükselen biri ne yapabilir?

İster yetişkin olsun, ister çocuk parmak uçlarına buz parçaları ile oval şekilde masaj yapılabilir. Bir-iki dakika içinde ateşi 2 derece düşer.

‘Rusya’da dersi var’

Su-Juk Akupresür hangi ülkelerde uygulanıyor?

Güney Kore, Rusya, ABD, İngiltere, Almanya, İtalya, Hindistan, Letonya, Ukrayna, Sırbistan, Bulgaristan, Romanya, Kazakistan, İsrail gibi ülkelerde uygulanıyor. Hatta Rusya, Almanya ve Letonya’daki ilkokullarda ilkyardım dersinin içinde bu teknik öğretiliyor.

‘İlk seansta net sonuç’

Ne tür ağrıları iyileştirebiliyorsunuz?

Fizik tedavi gerektiren tüm ağrıların kısa sürede çözülmesini sağlıyoruz. Sadece ağrılar değil, donuk omuz sendromunu, böbrek hastalıklarını da bu yöntemle tedavi ediyoruz. Bel, baş, diş, eklem ağrıları, boyun fıtığı, menisküs, tenisçi dirseği, kireçlenmeye ve yaşlılığa bağlı ağrılar, dizlerde sıvı azalmasına bağlı ağrılar, iltihaplı romatizmadan kaynaklanan eklem ağrıları...

Mesela donuk omuz sendromu. Tedavisi çok zordur. Kaç seansta tedavi ediyorsunuz?

Donuk omuz sendromunun nedeni omuz kapsülünün sıkışması. Ayrıca ruhsal ve zihinsel nedeni de var. Donuk omuz sendromunu, yani koldaki hareket kısıtlamasını yok etmek için 20-30 seans fizik terapi gerekebilir. Bazen o bile yetmez. Ama bizim yöntemle ilk seansın sonunda omuzda hareket kabiliyeti artıyor iki-üç seans sonra sorun tarih oluyor. Sıvı azalmasına bağlı olan ağrılar da aynı şekilde geçiyor. Vücuttaki enerji hatlarında oluşan blokajlar ağrılara yol açıyor. Biz bu blokajları açıyoruz ve oraya enerji gidiyor. Böylece vücudun kendini iyileştirme gücü açığa çıkıyor. İşte bu sayede sıvı azalması olan yerde sıvı birikimi yeniden başlıyor.

İyileşmek için kaç seans gerekli?

Kişiyi ruhsal, fiziksel ve zihinsel olarak ele alıyoruz. Çoğunun ağrısı ilk seansta bitiyor. Kimi 4-5 seansa kadar uzayabiliyor.

3

Haberin Devamı