Ekonomi Tofaş'tan ihracatta yeni Doblo hamlesi

Tofaş'tan ihracatta yeni Doblo hamlesi

Paylaş
Tofaş'tan ihracatta yeni Doblo hamlesi

Baştan sona yenilenen Fiat Doblo, şubatta satışa çıkıyor

BURSA'DA ÜRETİLDİ

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasında üretilen ve dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen hafif ticari araç segmentinin ödüllü temsilcisi Fiat Doblo’nun yeni nesli, İtalya’da düzenlenen uluslararası basın lansmanıyla resmen tanıtıldı. Ulusal pazarda 220 bin adete yaklaşan satış başarısı gösteren, 2000’den bu yana 1 milyon adete yakın toplam üretimiyle dikkat çeken Fiat Doblo’nun yeni nesli, gerek İtalyan estetik anlayışını yansıtan tasarımı, teknoloji ve binek otomobili aratmayan konforu ile dikkat çekiyor.

ŞUBATTA TÜRKİYE'DE

Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasındaki bantlardan inerek tüm dünyayı fethetmeye hazırlanan yeni Fiat Doblo, yılda 120 bin adetten fazla üretilerek 50’den fazla ülkeye ihraç edilecek. Tofaş İcra Başkanı Ali Pandır, hem üretimine hem ihracatına start verilen yeni Fiat Doblo’nun 2010 yılının şubat ayında hem Cargo hem Combi karoser seçenekleriyle Türkiye’de satışa sunulacağını açıkladı.

SIFIRDAN GELİŞTİRİLDİ

Mevcut Fiat Doblo modelinden tamamen farklı olarak, yepyeni bir platform üzerine sınıfının konfor ve müşteri beklentileri göz önüne alınarak sıfırdan geliştirilen Türkiye’nin gururu yeni Fiat Doblo, 450 milyon euro’luk bir yatırımla Tofaş’ın Bursa’daki fabrikasının bantlarından inmeye hazırlanıyor. Doblo’nun fikri mülkiyet hakları Minicargo projesinde olduğu gibi Tofaş’a ait.

ŞIK GÖVDE 7 YOLCU TAŞIYOR

* ‘Sınıfının en iyisi’ hedefiyle yollara çıkacak olan yeni Fiat Doblo, üstünde yükseldiği yeni platformun avantajlarını kullanıcılarına yansıtacak. 4390 mm uzunluğa, 1845 mm yüksekliğe ve 1832 mm genişliğe sahip yeni Doblo, 2755 mm’lik aks mesafesiyle sınıfının en uzunu unvanına sahip. 790 litre bagaj hacmi sunan aracın ikinci koltuk sırası katlandığında, yükleme alanı 3200 litre oluyor.

* Kabin içinde 7 kişiye kadar oturma alanı sunabilen ve çok sayıda eşya saklama haznesine sahip yeni Fiat Doblo’da elektrikli arka camlardan her bir yolcu için ayrı ayrı hava üfleyebilen otomatik klimaya kadar birçok konfor unsuruna da yer veriliyor. Dört motor seçeneğiyle üretilecek olan Doblo’da yakıt tasarrufu sağlayan Start Stop sistemi de isteğe bağlı olarak sunuluyor.

Hakan ÇELİK

2

Haberin Devamı