Ekonomi Tofaş cirosunu yüzde 5 artırdı

Tofaş cirosunu yüzde 5 artırdı

Paylaş
Tofaş cirosunu yüzde 5 artırdı

Tofaş Otomobil Fabrikası'nın İcra Kurulu Başkanı Ali Pandır, cironun yıl sonunda yüzde 5 artışla 5 milyar liraya ulaşacağını söyledi

2010'DA BÜYÜME YILI

Haberin Devamı

Tofaş İcra Kurulu Başkanı Ali Pandır, şirketin satışlarının bu yıl sonunda yaklaşık yüzde 5 artışla 5 milyar lira civarına ulaşacağını söyledi. Gelecek yıl özellikle ikinci yarıda pazarda beklenen hareketle ciro bazında yüzde 10, adet bazında yüzde 5-6 büyüme beklediklerini belirten Pandır, “Bu durumda kârlılık artacaktır” dedi.

İhracatta gelecek yıl, 2008’deki 2.5 milyar dolarlık seviyenin görüleceği tahmininde bulunan Pandır, “2008’de 197 bin adet ihracat yaptık. 2010’da 200 bin adet olabilir” dedi.

YURT İÇİNDE BÜYÜDÜ

Bu yıl ağırlıklı olarak yeni Doblo’ya olmak üzere 300 milyon euro’ya yakın yatırım yaptıklarını belirten Ali Pandır, 2010’da 130 milyon euro civarında yeni yatırım planladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Tofaş’ın bilanço bilgilerine göre, şirketin yurtiçi satışları yılın ilk dokuz ayında yüzde 30 artışla 1.45 milyar lira, yurtdışı satışları yüzde 20.45 gerileyerek 2.12 milyar lira oldu. Toplam satış geliri yüzde 6.18 gerilerken, net kârı yüzde 35.7 artarak 227.15 milyon liraya yükseldi.

KÂR MARJI AZALDI

Sektörde aralık ayının, kampanyaların etkisiyle beklenmedik bir canlılıkla geçtiğini belirten Ali Pandır, bir önceki aya göre iç satışların üç kat artacağını bildirdi.

Pandır, “Aralık, eylülden sonra yılın en yüksek ikinci satış ayı olacak” dedi. Pandır bununla birlikte kampanyaların sektörde kâr marjlarını erozyona uğratığını ve yatırım olanağını kıstığını söyledi. Pandır, “Karşılıklı pinpon gibi ilerleyen kampanyalar çok zararlı. Herhalde biri durduğu zaman diğerleri de duracak” dedi.