Gündem TIR ve minibüs çarpıştı: 4 ölü

TIR ve minibüs çarpıştı: 4 ölü

Paylaş
TIR ve minibüs çarpıştı: 4 ölü

Erzincan'da yokuş aşağı inerken kontrolden çıkan TIR'ın karşı yönden gelen minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi öldü

Kaza, bugün saat 18.30 sıralarında Erzincan- Sivas Karayolu'nun 42’nci kilometresindeki Cehennem Deresi Mevkii'nde meydan geldi. Kayseri’den İran’a giden 48 yaşındaki Tuncay Güden yönetimindeki 38 RP 019 plakalı TIR, yokuş aşağı inerken kaygan zeminde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen 48 yaşındaki Nabi İlhan yönetimindeki 34 LJ 030 plakalı minibüsle çarpıştı.

Çarpmanın etkisi ile hurdaya dönen minibüste sıkışan sürücü Nabi İlhan ile yanında bulunan Halil Tarhan olay yerinde hayatını kaybetti, 41 yaşındaki Lokman İlhan ile TIR sürücüsü Tuncay Güden ise ağır yaralandı.

Yaralılardan Lokman İlhan Erzincan Devlet, Tuncay Güden ise Refahiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan her iki yaralı da doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Öte yandan önündeki kazayı görüp frene basan Hanifi Özdoğan yönetimindeki 76 AV 802 plakalı TIR da yan yatarak ikinci bir kazaya neden oldu.

Sivil Savunma ekipleri tarafından çıkartılarak araçtan çıkarılan Nabi İlhan ile Halil Tarhan’ın cesetleri, yapılan incelemenin ardından Refahiye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kaza nedeniyle bir süre kapanan karayolu, araçların kaldırılmasının ardından yeniden ulaşıma açıldı.

Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN (DHA)