Dünya Tillerson'dan Türkiye açıklaması!

Tillerson'dan Türkiye açıklaması!

Paylaş
Tillerson'dan Türkiye açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, “Tüm terör örgütleriyle mücadele etmek için Türkiye ile birlikte hareket edeceğiz” dedi

Tillerson'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

ABD kimyasal silah tehditlerini ciddiye alıyor ve hesap verebilirlik ve Esad rejiminin saldırılarının kurbanları için adalet aramaya devam edeceğiz. Esad kendi halkına gaz attı, tüm köyleri ve şehir mahallelerini bombaladı. Defalarca barışçıl yolların çözümüne zarar verdi.


'TARİHİN KENDİSİNİ SURİYE'DE TEKRAR ETMESİNE İZİN VEREMEYİZ'


ABD’nin Suriye’deki askeri varlığı DEAŞ’ın dönmesini engelleyemeye dönük olarak sürecek. Suriye’de 2011’de Irak’ta yaptığımız hatayı yapamayız.2011’de ABD’nin Irak’tan zamansız çekilmesi El Kaide’ye güvenli sığınak sağladı ve doğan boşluk DEAŞ’ın doğmasına neden oldu.


TÜRKİYE İLE BİRLİKTE TERÖRE KARŞI MÜCADELE EDECEĞİZ


Tarihin kendisini Suriye’de tekrar etmesine izin veremeyiz. İstikrarlı, birleşik ve bağımsız bir Suriye için Cenevre sürecinde Esad sonrası liderliğin oluşturulması şart.

'Türkiye gibi müttefiklerimizle birlikte teröre karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.' diyen Tillerson, İdlib’de ve Türkiye’nin PKK’lı teröristlerle ilgisi nerede kaygısı varsa orada birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz.' diye konuştu.

Haberin Devamı