Türkiye (Son Dakika) Tıka basa facia!

Tıka basa facia!

Paylaş
Tıka basa facia!

Zonguldak'ta 23 kişi kapasiteli olmasına rağmen 38 yolcunun bindiği halk midibüsü, freninin boşalması sonucu kontrolden çıkarak bir evin bahçesine devrildi. Kazada 1 kişi öldü, 38 kişi yaralandı

Kaza, saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Çaycuma ilçesine bağlı Filyos Beldesi’nden Zonguldak’a yolcu taşıyan 52 yaşındaki Ramazan Ünlütürk yönetimindeki Filyos Belediyesi özel halk midibüsü, freninin boşalması sonucu kontrolden çıkarak yol kenarındaki evin bahçesine devrildi.

Haberin Devamı

23 kişi kapasiteli midibüste bulunan 38 yolcu ve şoför Ramazan Ünlütürk yaralandı.

>>>AYAKTA YOLCU ALINMASINI ÖNLEMEK İÇİN YENİ DÜZENLEME GETİRİLDİ

YARALILAR AMBULANS BEKLEDİ

Kaza yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, yaralılar, çevredekilerin de yardımıyla midibüsten çıkarıldı. Yaralıların bir bölümü özel araçlarla, durumları ağır olanlar ise ambulanslarla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yaralılardan bazıları ise yerde bir süre ambulans bekledi. Büyük panik yaşanan kaza yerindeki yaralıların götürülmesinden sonra midibüste yapılan kontrolde bir yaralının daha olduğu anlaşıldı. Midibüsün vinçle kaldırılmasıyla alttaki yaralıya ulaşıldı. Ağır yaralı olan kişi, sağlık ekipleri müdahalede bulunmadan üzeri örtülüp, sedye ile ambulansa konularak hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Yaralılardan emekli madenci 60 yaşındaki Şerafettin Uçar, sevk edildiği Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Diğer yaralılardan da bazılarının durumlarının ağır olduğu belirtildi.

MİDİBÜS 1997 MODEL

Kapasitesi 23 kişilik olmasına rağmen şoförle birlikte 39 kişinin bulunduğu midibüste yolcuların yarısının ayakta olduğu belirtildi.

Freninin boşaldığı ileri sürülen midibüsün de 1997 model olduğu öğrenildi. Kaza yerinde inceleme yapan Filyos Belediye Başkanı AK Partili Ömer Ünal, midibüsün, Filyos-Zonguldak hattı ihalesini alan firmaya ait olmadığını söyledi. Başkan Ünal, "Bu araç şahsa ait. Biz ihale yapmadan önce de bu hatta yolcu taşıyordu. İhale yaptıktan sonra da bize bu kişinin yolcu taşımaya devam edeceğini söylediler. Araçta fazla yolcu bulunduğu da doğru" dedi.

DHA