Ekonomi THY'nin yeni başkanı Hamdi Topçu

THY'nin yeni başkanı Hamdi Topçu

Paylaş
THY'nin yeni başkanı Hamdi Topçu

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Hamdi Topçu seçildi

Candan Karlıtekin'in Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan istifasının ardından bugün gerçekleştirilen THY Yönetim Kurulu toplantısında başkanlığa THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili Hamdi Topçu getirildi. Karlıtekin'in istifasının ardından Hamdi Topçu'nun Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilmesine kesin gözüyle bakılıyordu.

THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamada Topçu'nun başkanlığını açıklandı. Yapılan açıklamada, bugün gerçekleştirilen Yönetim Kurulu toplantısında 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren Candan Karlıtekin'den boşalacak Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanlığına Hamdi Topçu'nun seçildiği belirtilerek, "C grubu hisse sahibi olan Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın talebi doğrultusunda Yönetim Kurulunda C grubu hisseleri temsilen Hamdi Topçu'nun görev yapmasına karar verilmiştir. Ayrıca toplantıda Prof. Dr. Cemal Şanlı Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanvekilliğine getirilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

TOPÇU'NUN AÇIKLAMASI

Öte yandan bir basın açıklaması da yeni Yönetim Kurulu Başkanı Topçu'dan geldi. Topçu da yaptığı yazılı açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlendiğini duyurarak, "Göreve geldiğimiz günden bu yana geçen yedi yıllık sürede önemli başarılara imza atarak Türk Hava Yolları'nın yanına bir Türk Hava Yolları daha koyduk. Kurumsal Yönetim İlkelerini benimsemiş Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz başarılı sonuçları çok daha ileriye taşımak ilkesinden ödün vermeden, aynı zamanda yüzde 51'i halka açık olan şirketimizin pay sahiplerinin menfaatleri ve beklentilerini dikkate alarak, her zaman olduğu gibi tüm çalışanlarımızla birlikte hedeflerimize ulaşmak için çalışmalarımızın yürütüleceğini belirtmek isterim" dedi.

TOPÇU KİMDİR?

Rize’nin Çayeli ilçesinde 1964 yılında doğan Topçu, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 1986 yılında mezun oldu. Mali Müşavirliğe 1986’da Kartal’da başlayan Hamdi Topçu, halen Kadıköy ilçesinde Mali Müşavir ve Danışmanlık işini sürdürüyor. Topçu, evli ve 4 çocuk babası.

DHA / AA

Haberin Devamı