Hakan Çelik THY'de en çok İtalyan ve Danimarkalı pilot var
HABERİ PAYLAŞ

THY'de en çok İtalyan ve Danimarkalı pilot var

Küresel çapta etkili olabilmek için filosuna yeni uçaklar katan, üst üste yeni uçuş hatları açan ve bu sayede hızlı büyüme trendi yakalayan Türk Hava Yolları (THY) bir süredir dünyada en çok dikkat çeken havayolu konumuna yükseldi.

THY’nin reklamları halen 40’a yakın ülkenin televizyonlarında gösteriliyor. Bu reklamların, THY’nın marka algısının güçlenmesinde büyük etkisi var. Uluslararası bir ekibin imzasını taşıyan reklamlarda THY, sınırları aşan ve dünyadaki herkese ait olan bir havayolu imajı çiziyor. Bunu yaparken bol bol kırmızı-beyazlı objeler göstererek Türkiye’nin milli renklerine ve ortak değerlerine vurgu yapıyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

THY küresel boyutta herkesin markası olduğunu vurgulayan “Globally Yours” ifadesini güncel slogan olarak kullanıyor. Hatta bunun “We are Turkish Airlines, we are globally yours” diye devam eden bir de şarkısı var. Bestesi Nil Karaibrahimgil’e ait bu kısa ve akılda kalan melodiyi Sertab Erener seslendiriyor.

THY, daha önce Kevin Costner’lı reklamları kullanırken de “Feel like a star” (Kendinizi yıldız gibi hissedin) teması üzerinde yoğunlaşmıştı. Costner reklamlarının talihsizliği, Amsterdam kazasıyla aynı döneme rastlaması oldu. THY uluslararası bir marka olma algısını yaratırken bana göre en büyük sıçramayı Manchester United ve Barcelona takımlarına sponsor olarak yaptı. Avrupa’dan onlarca spor kulübü şu sıralarda “Bize de sponsor olun” diye THY’nin kapısını çalıyor.

Yeni logo biraz arada kaldı

Şu sıralarda THY ile uçarken yeni logolu uçaklara da rastlayabilirsiniz. Yeni logo aslında bir öncekine çok benziyor. Dikkatli bakmazsanız farkı anlayamayabilirsiniz. Logo değişimi THY gibi büyük ve köklü markalar açısından çok risklidir. Ben yeni logoya bakınca biraz kararsızlık, biraz da acelecilik hissediyorum.

Küreselleşmenin ve dünya çapında etkili olmanın bir göstergesi de THY’deki yabancı pilotlar. Halen şirketin filosunda 22 farklı ülkeden 177 pilot görev yapıyor. İşe alınacak pilotların 40- 59 yaş aralığında, minimum 8 bin saat uçuş tecrübesine sahip olmaları ve bunun 3 bin saatini kaptan pilot olarak gerçekleştirmiş bulunmaları isteniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mevzuatı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kriterlerine uygun görülenler, sözleşmeli olarak işe alınıyor. Şirket kuralı gereği, iki yabancı pilot aynı anda uçamıyor. Her uçuşta mutlaka en az bir Türk pilot görev yapıyor.

Haberin Devamı

THY’de görev yapan pilotların ülkelere göre dağılımı şöyle:

İtalya 20, Danimarka 16, İngiltere 14, İspanya 12, Yunanistan 11, Almanya 9, Amerika 8, Japonya 8, Avusturya 7, Hollanda 6, Belçika 5, Yeni Zelanda 5, Norveç 5, diğer ülkeler 47...

Mehdi Eker ve Hüseyin Çelik

Ankara İhlas Medya Grubu Başkanı Nuri Elibol’un TGRT Haber’deki programına dün akşam Zaman Gazetesi’nden Mustafa Ünal ile birlikte konuk olduk. HSYK’daki son gelişmeleri, yargıdaki kavgayı, türban tartışmalarını ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Atina’da gündeme getireceği silahsızlanma önerilerini konuştuk. TRT Radyo 1’deki “Haber Yorum” programımın bugünkü konuğu, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Dr. Mehdi Eker olacak. Ankara Radyosu stüdyolarındaki program, saat 12.00’de başlayacak ve standart frekansların yanı sıra www.trt.net.tr adresinden dinlenebilecek. Mehdi Eker bugünlerde kabinenin en yoğun ve en faal isimlerinden biri durumunda. Et fiyatlarının yükselmesinin nasıl önlenebileceğini açıklayacağı için Kurban Bayramı öncesinde yapacağı değerlendirmeler çok önemli. “Haber Yorum”un yarınki konuğu ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, eski Milli Eğitim Bakanı Doç. Dr. Hüseyin Çelik olacak. Aynı zamanda AK Parti Sözcüsü olan Çelik ‘ilköğretim okullarında türban talebinin üniversitelerdeki çözüme çok yaklaşıldığı bir ortamda gelen bir provokasyon olduğunu’ söyleyerek dikkatleri üzerine çekmişti. Hüseyin Çelik’le yargıdaki tartışmaları ve türban konusunu değerlendireceğiz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder