Gündem THY uçağı piste çarptı, pilot istifa etti

THY uçağı piste çarptı, pilot istifa etti

Paylaş
THY uçağı piste çarptı, pilot istifa etti

THY'nin İstanbul-Brüksel seferini yapan Airbus 340 tipi yolcu uçağının sol motoru, Zaventem Havaalanı'na inişi sırasında piste vurdu

Edinilen bilgiye göre, İstanbul-Brüksel seferini yapmak için dün saat 07.50’de Atatürk Havalimanı’ndan 180 yolcusuyla havalanan TK-1937 sefer sayılı TC-JDN kuyruk tescilli Airbus 340-313 tipi “Adana” isimli yolcu uçağı yerel saatle saat 10.00 sıralarında Brüksel Zaventem Havalimanı’na iniş yapmak için alçaldı. Bu sırada piste teker koyan yolcu uçağının sol motoru yere vurdu ve motorda küçük çaplı hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı. ‘Adana’ adlı uçak seferden çekilirken Brüksel-İstanbul seferi başka bir THY uçağı ile yapıldı.

KAPTAN PİLOT İSTİFA ETTİ

Zaventem Havaalanı'na inişi sırasında sorun yaşanan İstanbul-Brüksel seferini yapan THY'e ait Airbus 340 tipi yolcu uçağının kaptanının istifa ettiği açaklandı.

THY'den yapılan açıklamada "TK1937 sefer sayılı uçağımız, Zaventem Havaalanına inişi sırasında yaşadığı sorunla ilgili olarak inceleme ve araştırma yapılmaktadır. Yapılacak araştırma sonucunda olayın ne olduğu ve nasıl meydana geldiği anlaşılacaktır. Ayrıca söz konusu uçağın kaptan pilotu 25 Ekim 2010 tarihinde kendi isteğiyle istifa ederek ortaklığımızdan ayrılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, (DHA)