Gündem TGB başkanı gözaltına alındı

TGB başkanı gözaltına alındı

Paylaş
TGB başkanı gözaltına alındı

TGC Başkanı Cengiz gözaltına alındı, kapıdakiler tepki gösterdi

Silivri'de pazartesi günü yapılacak olan Ergenekon davası karar duruşması öncesi herkesi Silivri'ye çağıran TGB (Türkiye Gençlik Birliği), İşçi Partisi ve Aydınlık Gazetesi yöneticilerine polis sabah erken saatlerde İstanbul ve Ankara'da büyük bir operasyon başlattı. Çok sayıda adrese baskın yapıldı, 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri de TGB Başkanı Çağdaş Cengiz...

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Başkanı Çağdaş Cengiz, evinde süren yaklaşık 10 saat aramaların ardından gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Cengiz'in polisler eşliğinde elleri kelepçeli olarak evinden çıkartılışı sırasında Cengiz'e destek olmak için evinin önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik TGB'li grup ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Çağdaş Cengiz polis aracına bindirildiğinde grup, polis aracını yumruklayarak ve tekmeleyerek tepki gösterdiler. Çağdaş Cengiz'in evinde saat 06.30 sıralarında başlayan aramalar, saat 16.30 sıralarında son bulurken, gözaltına alınan Cengiz, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

"Bu daha başlangıç mücadeleye devam" "Mustafa Kemal'in askerleriyiz", şeklinde slogan atan kapı önündeki grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.