Spor TFF'nin 'Roberto Carlos ayarı'na tepki

TFF'nin 'Roberto Carlos ayarı'na tepki

Paylaş
TFF'nin 'Roberto Carlos ayarı'na tepki

Medical Park Antalyaspor teknik direktörü Samet Aybaba, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) talimatnamesinde Sivasspor teknik direktörü Roberto Carlos'a özel yapıldığı düşünülen değişikliği eleştirdi

Gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine Samet Aybaba, var olan bir sistemi bozmanın yanlış olduğunu belirterek, "Eğer belli kriterlerle bir sistem oluşturduysanız, ismi kim olursa olsun, isimlere zaten takılmayız, sisteme bakmak lazım. Ne olursa olsun, kim olursa olsun bunun delinmesi doğru değildir. Eğer delerseniz, ondan sonra başka şeyleri delmek zorunda kalırsınız. Ondan sonra sistemle ilgili başka şeyleri de ortaya çıkarmaya çalışırsınız, o zaman ortada bir sistem kalmaz" diye konuştu.

FUTBOLUMUZDA DOĞRU ŞEYLER YAPILMIYOR

Türkiye'nin en büyük sorununun sistemsizlik olduğuna dikkati çeken Aybaba, "Eğer siz bir şeyleri henüz kuramamışken, kurmaya çalıştığınız bir şeyi de hemen delmeye başlarsanız, o zaman arkasından çok büyük sıkıntılar yaşanır. Futbolumuzda bu anlamda bana göre doğru şeyler yapılmıyor" dedi.

CAS'IN FENERBAHÇE KARARI


Aybaba, Uluslararası Spor Tahkim Kurulu'nun (CAS) Fenerbahçe'ye verdiği 2 yıl Avrupa Kupaları'ndan men kararı için de şöyle konuştu:

"CAS kararları hukuki bir süreç. Biz spor adamıyız, futbol adamıyız. Bununla ilgili bizim bir değerlendirmede bulunmamız doğru olmaz. Biz tamamen bunun dışındayız."

TFF NEYİ DEĞİŞTİRDİ?

TFF Yönetim Kurulu, Teknik direktörlerin Eğitimi ve Sınıflandırılması Talimatı'nın 13'üncü maddesinde değişikliğe gidilmesine karar verdi. TFF'den yapılan açıklamada, buna göre, Türkiye'de en az 2 sezon forma giymek kaydıyla dünya futbolunda söz sahibi ülkelerin milli takımlarında uzun süre oynayan yabancılar, Spor Toto Süper Lig kulüplerinde 'yönetici' sıfatıyla sahada görev yapabilecek. Aynı zamanda bu kriterlere uygun yabancılar, takımlarını maçlara hazırlama ve yönetme hakkına sahip olacak. Böylece dünya futbolunda belirli bir seviyeye gelmiş, tecrübesi ve bilgisiyle Türk futboluna katkıda bulunabilecek kişiler, Türk futbol ailesine katılabilecek.

Süleyman EKİN/ANTALYA,(DHA)

Haberin Devamı