Gündem 'Testere'ci katil isyan etti

'Testere'ci katil isyan etti

Paylaş
'Testere'ci katil isyan etti

Sevdiği kızı 37 yerinden bıçaklayıp öldürdü, müebbet yatacaktı ama CMK sayesinde tahliye edildi, yeniden içeri alınınca da 'Bu nasıl devlet' diye isyan etti

Sevdiği kızı 37 yerinden bıçaklayıp derin dondurucuya koyan Celalettin Erkal’ın müebbet hapis cezasını Yargıtay çarşamba günü onadı. Menemen’de yakalanan katil dün tekrar cezaevine kondu.

Haberin Devamı

İzmir’in Urla ilçesinde 2005 yılında kız arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılandığı davada müebbet hapis cezasına çarptırılan, bir süre önce tutukluluk süresini belirleyen Ceza Muhakemesi Kanunu’nun (CMK) 102. maddesi kapsamında tahliye edilen Celalettin Erkal, cezasının Yargıtay’ca onanmasının ardından İzmir’in Menemen ilçesinde gözaltına alındı.

Erkal’a İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay’ın kararının ardından, mahkeme, bir süre önce tahliye edilen sanık hakkında yakalama emri çıkardı.

Polis, hakkında yakalama emri çıkarılan Celalettin Erkal’ı İzmir’in Menemen ilçesinde gözaltına aldı. Asayiş Şube’ye getirilen Erkal, buradaki işlemlerin ardından cezaevine gönderilecek.

YARGI GECİKTİ

Celalettin Erkal, kız arkadaşı Funda İşsiz’i (16) öldürerek cesedini bir otelin yakınındaki kullanılmayan binada sakladığını itiraf etmiş, binada çalışmayan derin dondurucuda genç kızın cesedi bulunmuştu.

Haberin Devamı

Erkal, cinayeti Funda İşsiz’in cep telefonunda bulduğu mesajlar üzerine aldatıldığından şüphelenerek işlediğini öne sürmüştü. Mağdurun 18 yaşından küçük olmasını dikkate alıp “cinayetin canavarca hisle işlendiği” kanaatine varan İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası vermiş, sanığın yakınlarına olayı anlatıp polise teslim olması nedeniyle ceza müebbet hapse çevrilmişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi bu kararı bozmuş, “sadece öldürme kastına yönelik çok sayıdaki yaranın canavarca his saikiyle insan öldürme suçuna kanıt sayılamayacağını” belirtip olay öncesinde Urla Devlet Hastanesi’nden Erkal’a verilen “psikoterapi ve ilaç tedavisi tavsiyesi” içeren raporu yeterli görmemişti. Mahkeme, İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi’nden de rapor istenmesi gerektiği yönünde görüş bildirmiş, İstanbul Adli Tıp Kurumu da sanığın cezai ehliyetinin tam olduğu yönünde rapor vermişti.

KENDİ DE TAHLİYEYE ŞAŞIRMIŞ

Yeniden gözaltına alınan sanığın avukatı Helin Aydın, müvekkili için “Tahliye edildiğinde kendisi de şaşırmıştı”dedi. Avukat Aydın, 5 yıl 2 aydır tutuklu bulunan müvekkilinin 102. maddeden yararlanması için başvuruda bulunduklarını anlattı. Mahkemenin 31 Ocak’ta tahliye kararı verdiğini belirten Helin Aydın, “O gece tahliye olduğunda kendisi de çok şaşırmıştı. Bugün 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nden, Yargıtayca kararın onandığını öğrendik. Polis, Menemen’deki ailesinin yanına giderek müvekkilime bu kararı okudu. İşlemeleri yapılmak üzere buraya getiriliyor” dedi.

Haberin Devamı

“ÖNCE BIRAKIYORLAR SONRA DA TUTUKLUYORLAR”

İzmir Menemen’de halasının evinde yakalanan Celalettin Erkal, yeniden tutuklanıp Buca Cezaevi’ne götürülürken karara isyan etti: “Funda İşsiz’le aramızda sözlendik. Olayı cep telefonunda gördüğün mesajlar yüzünden namusum için yaptım. Çıkınca gezdim, tozdum. Bu sırada sözlümün mezarını da ziyaret ettim, dua okudum. Af diledim. Olay sırasında 18 yaşındaydım. Şu an çok pişmanım. Önce serbest bırakıyorlar, sonra tutukluyorlar. Bu nasıl devlet?”

VATAN

Haberin Devamı