Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Test iki kere tekrarlanmalı
HABERİ PAYLAŞ

Test iki kere tekrarlanmalı

Sadece ultrasonda varikosel saptandı diye ameliyata karar vermek doğru değil. Bu mutlaka ameliyattan fayda görüleceği anlamına gelmez. Varikoseli konusunda uzman bir ürolog elle muayene etmeli, 2 kez de sperm testi yapılıp değerlere bakılmalı...

SORU: Ameliyat olmam gerekirmiş

27 yaşındayım, testisimdeki ağrıdan dolayı ultrasona girdim. Sonuçları yazıyorum. Ameliyat olacağım. Bu rahatsızlık neden kaynaklanır? Ameliyattan sonra cinsel hayatımda sorun olur mu? Baba olabilir miym? Kaç günde iyileşirim?

Haberin Devamı

CEVAP Sadece bu ultrason bulguları ile ameliyat edilmeniz doğru olmaz. Ufak bir epididim kisti ve sadece ultrasonda saptanan bir varikosel ameliyat gerektirmez, ameliyattan fayda da görmez. Hatta epididim kistinin alınması sonucu büyük bir ihtimal ile o tarafın meni kanalları da tıkanacaktir. Sadece bu konuda deneyimli bir üroloji uzmanının el ile muayenesinde varikosel belirgin olarak saptanırsa ve bununla birlikte yapılacak en az 2 adet kaliteli spermiyogram tahlilinde değerlerde düşüklük görülürse tercihan mikrocerrahi teknik ile varikosel ameliyatı olmanız gerekir.

[[HAFTAYA]]

SORU: Sperm gelmiyor

17 yaşındayım. Benden sperm gelmiyor. Mastürbasyon sırasında sadece penisimin ucuna şeffaf bir sıvı gelmesi. Ama fışkırma olmuyor. Penisim 9 santim. Ne yapabilirim?

CEVAP Meninin gelmemesi çeşitli sorunların belirtisi olabilir. Meni keselerinin doğuştan gelişmemiş olması veya kanallarının tıkalı olması, meninin dışarıya çıkacağına mesaneye doğru geri kaçması bu nedenler arasındadır. Bir üroloji uzmanına başvurarak tekiklerinizi yaptırmanızı öneririm.

SORU: 3 yıldır sabah ereksiyonu olmuyor

27 yaşındayım. 3 yıldır sabahları hiç ereksiyon yaşamıyorum. Sizce bu bir sorun mu? Herhangi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir mi?

CEVAP Sabah ereksiyonlarına sık rastlanmasının sebepleri sabahları hormon seviyelerinin yüksek olması. Vücudun dinlenmiş olması ve gece mesanede biriken idrarın idrar kesesini iyice gererek penisten uzaklaşmaya çalışan kanın geçtiği toplar damar sistemine baskı yapması sonucu penisteki basıncın artmasına destek vermesidir. Sabah ereksiyonlarınız olmamasına cinsel istek azalması, cinsel faaliyette bulunamama gibi unsurlar da eklendiği taktirde üroloji-androloji uzmanıyla görüşmenizi öneririm. Bu olay, hormon dengelerinde değişmeden, psikolojik depresyona kadar çok değişik fiziki ve psikojenik nedenlerden kaynaklanabilir.

Haberin Devamı

SORU: Testislerden biri sarkık, neden?

25 yaşındayım, ilişkiye girmedim. Sağ testisim soldakine göre daha aşağda ve sarkık duruyor. Mastürbasyon 1-1.5 dakika sürüyor. Bu kadar kısa sürmesinin nedeni bu sorun mu? Testisteki sarkıklık ileride erken boşalmaya, menide herhangi bir soruna ya da sperm sayısında azlığa sebep olur mu?

CEVAP Testisteki sarkıklığın erken boşalma ve cinsel faaliyetle hiçbir ilgisi yoktur. Bu gibi bilgilerin nereden elde edildiğini merak etmeye başladım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder