Ekonomi Tesla Roadster Honda NSX’e Çok Benziyor

Tesla Roadster Honda NSX’e Çok Benziyor

Paylaş
Tesla Roadster Honda NSX’e Çok Benziyor

Tesla’nın geçen günlerde tanıttığı spor aracı Roadster’ın yeni versiyonu, Honda NSX modelinin kopyası mı? Son günlerde pek çok kez dile getirilen bu iddianın detaylarına ve araçların benzer yönlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Tesla 2006 yılında kurulmasına rağmen dünyada en çok ses getiren otomotiv firmalarından birisi haline geldi. Elon Musk’ın kurduğu firma, 2008 yılında ilk Roadster modelini üretmişti. İçten yanmalı bir motora sahip olan olan orijinal araç, tamamen elektrikli hale getirilmişti. Çok yüksek bir fiyata satılan ürünü ülkemizden de bir inşaat zengini satın almıştı.

Elon Musk‘ın geçen haftalarda Semi elektrikli TIR'ıyla birlikte tanıttığı yeni nesil Roadster modeli, sadece 1.9 saniyede 0’dan 100 km hıza çıkabiliyor. 1000 km menzile sahip olan araç, 2020 yılından itibaren aktif olarak satılmaya başlayacak.

Yeni modelin Honda’nın NSX spor otomobiline benzediğini ise iddia edilmeye başladı. İki aracın görselleri yan yana getirildiğinde ortaya çıkan benzerlikler, gerçekten bir esinlenme olup olmadığını akla getirdi.

Aracın tekerleklerindeki parmaklık sayıları ve tasarımları, ön tekerleğin hemen yanından uzanan çizgiler ve diğer detaylar araçların benzerliğini ortaya çıkartıyor. Yan ön camların da birbirine benzediği söylenebilir.
İki spor aracın da birbirine benzediği rahatlıkla söylenebilir. Ancak, spor araç tasarımlarındaki belli çizgilerin pek çok üretici için geçerli olması nedeniyle bu benzerliğin pek de önemli olmadığını söyleyebiliriz.

Justice League sonrası gelecek olan 5 DC filmi

Haberin Devamı