Hakan Çelik Teröristlerin mayın tuzağı!
HABERİ PAYLAŞ

Teröristlerin mayın tuzağı!

Haberin Devamı

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında dün bilgisayarlarımıza çok önemli bir haber düştü. 10-12 Şubat 2018 tarihleri arasında PKK/KCK/ PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine mensup teröristlerden temizlenen bölgelerde ele geçirilen silah ve mühimmat arasında mayınların da olduğu ortaya çıktı.

Özellikle bazı sığınakların İHA’lar (İnsansız Hava Araçları) tarafından tespitinin önlenmesi için girişleri ağaçların ve naylon brandaların altına gizlenmiş.

Bir başka adı anti-personel mayını olan bu tip patlayıcıların kullanımı Ottawa Anlaşması ve birçok uluslararası sözleşmeye göre yasaklanmış durumda.

Teröristler anti-personel mayınlarını sivil hassasiyetini gözetmeden tuzaklayarak Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına zayiat verdirmeye çalışıyor.

Bu tip mayınların tespiti oldukça zor. Ayrıca bölgede yaşayan sivil halkın zarar görme ihtimali yüksek.

“TSK’nın Afrin’e ilerleyişi sivillerin hayatını tehlikeye sokuyor” propagandasına alet olanların sahadaki gerçeğin çok farklı olduğunu artık görmeleri gerek.



ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Daniel Coats, Senato İstihbarat Komitesi’ndeki oturumda senatörlere “ABD İstihbarat Topluluğunun Dünya Genelinde Tehditler Değerlendirmesi” başlıklı raporu sundu.

Raporda “PKK’nın Suriye’deki milis gücü olan YPG, muhtemelen bir tür otonom yapı arayışında olacak...” ifadelerine yer verildi.

Bu rapor YPG’nin PKK’nın Suriye’deki uzantısı olduğunu açık bir şekilde ortaya koyuyor.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatının (CIA) internet sayfasında geçen ay sonunda yapılan güncellemede de ülke profilleri bölümünde PYD/PKK’nın, “Suriye’deki yabancı kaynaklı terör örgütleri” arasında yer aldığı görülmüştü.

Suriye’deki yabancı terör örgütleri arasında PKK’yı da sayan CIA, Salih Müslim’i de “PKK’nın Suriye kolunun lideri” olarak göstermişti. Önceki hafta basın bilgilendirme toplantısında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert Afrin’deki PYD/PKK unsurlarıyla ilgili konuşurken doğrudan “PKK” ifadesini kullandı ve daha sonra ABD Dışişleri bu ifadeyi yalanlama veya düzeltme gereği duymadı.



Sıraladığım bu gelişmelerin özeti şu: Washington açık açık bir terör örgütünü destekliyor, silah ve mühimmat veriyor. Amerika 35 yıldır Türkiye’de kan akıtan teröristlerin yanında durarak hem kendi yasalarını çiğniyor hem de uluslararası hukuku ağır şekilde ihlal ediyor.

ABD, bu tutumunu süratle değiştirmezse hukuk ve tarih önünde hesap vermek durumunda kalacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder