Gündem Terör mağduru Zeynep Bebek evinde

Terör mağduru Zeynep Bebek evinde

Paylaş
Terör mağduru Zeynep Bebek evinde

Terör mağduru Zeynep Bebek evinde

Hakkari merkeze bağlı Geçitli Köyü yakınlarında, 16 Eylül 2010’da yola döşenen mayının, minibüsün geçişi sırasında patlatılması sonucu ağır yaralanan 1 yaşındaki Zeynep Kurt, tedavi gördüğü Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi’nden taburcu olduktan sonra evine geldi.

Haberin Devamı

Bir ay aradan sonra baba evinde ilk gününü geçiren minik Zeynep’in mutlu olduğu gözlenirken; kendisi de 9 kişinin öldüğü aynı saldırıda yaralanan 4 yaşındaki ablası Sudenaz ise kardeşinin yanından ayrılmadı.

Amcası Yalçın Kurt’a ait özel otomobille 12 saatlik bir yolculuğun ardından gece saat 01.00 sıralarında evinin bulunduğu Katramas Mahallesi’ne gelen minik Zeynep’i, babası Hamit, dedesi Casım ve amcası Nihat Kurt ile yakınları karşıladı. Patlamada 23 yaşındaki eşi Şirin'i kaybeden Hamit Kurt, minik kızını kurban kestirerek karşıladı. Acılı baba Hamit Kurt, mutluluk ve kederi bir arada yaşadı. Kızına sarılarak gözyaşı döken Hamit Kurt, her zaman olduğu gibi yine yetkililerden faillerin bulunmasını istedi.

Haberin Devamı

Yorucu bir yolculuğun ardından evine kavuşan minik Zeynep, 29 günlük tedavinin ardından ilk kez bu sabah, evinde uyandı. Gece uyuduğu için kardeşini göremeyen 4 yaşındaki Sudenaz ise sabah uyandığında yanıbaşından ayrılmadığı Zeynep'e sarılarak hasret giderdi. Hain bir saldırının ardından annelerini kaybeden Sudenaz ve Zeynep Kurt kardeşler, birbirlerine sarılıp, gülücükler dağıtmaları, evdekilerini mutlu ederken; oluşturdukları duygu seli yüzünden de kederlendirdi.

Minik Zeynep’in ilk ziyaretçileri ise patlamada minibüs sürücüsü olan oğlu Aydın Erol’u, yeğeni Enes Erol’u ve kızı Şirin Kurt’u kaybeden acılı dede Cahit Erol ile anneanne Behice Erol oldu. Damatları Hamit Kurt ve miniklerin babaannesi Sabriye Kurt’a geçmiş olsun dileklerinde bulunan acılı dede ve anneanne, zaman zaman gözyaşlarına hakim olamadı. Torunları iyileştiği için sevindiklerini anlatan Cahit Erol, bu olayı yapanların ortaya çıkarılmasını istedi.

Mutluluk ve acıyı birarada yaşayan Hamit Kurt da faillerinin bir an önce bulunup cezalandırılmasını bekliyor. Hamit Kurt, “Kızlarımı annesiz bıraktılar. Allah, bize yaşatılan acının aynısını onlara da yaşatsın. Patlamada yaralanan kızlarımın iyileşmelerine, yeniden evlerine dönmelerine seviniyorum. Aynı saldırıda eşimi kaybettiğim için de büyük üzüntü yaşıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Tedavisi tamamlanıp evine dönen Zeynep, yaralarının pansumanın bir süre dava devam edeceği belirtildi.