Esra Karayel Terk edince kanatlarım kırıldı
HABERİ PAYLAŞ

Terk edince kanatlarım kırıldı

Haberin Devamı

Her pazar bu köşede sizinleyim. Arkadaşlarınızla, ailenizle problem yaşıyorsanız, hayattan zevk alamıyorsanız, bazı kişileri affedemiyor ya da unutamıyorsanız, öfkenize yenik düşüyorsanız bana yazın. Sorunlarla birlikte başa çıkalım.

SORU: Üç yıl birlikte yaşadığım erkek terk etti. Öncesinde iki yıl flört ettik. Evlenme sözü vermişti. “Sıkıldım birlikte olmaktan” dedi ve çekti gitti. 38 yaşına geldim. Bu saatten sonra kim evlenmek ister? Onu kocam gibi görüyordum. Gidince perişan oldum. Ne yapacağım? RUMUZ: AŞK ACISI

CEVAP: İlk yapacağın, bir daha kimseyle birlikte yaşamama sözünü kendine vermen. Böyle anlaşma olur mu hiç? Hem seninle yaşasın hem de evlenme sözü versin. Evlenmeye niyeti olan evlenir. Ağlanıp, sızlanma. Seni de anlıyorum. Zamanın, hayallerin gitti. Allah beterinden saklasın deyip geride bırakacaksın. Mutsuz, geçmişte yaşayan bir kadınla kimse evlenmek istemez. Mutlu, kendine yetebilen, neşeli, sevgi dolu bir kadınla herkes evlenmek ister.

Kasırgadan çıkamıyorum

SORU: Erkek kardeşimin arkadaşına vuruldum. Benden iki yaş küçük. O da bana boş değil. Bakışları, hareketleriyle belli ediyor. “Çok tatlısın” diyor ama sevgilisi var. Üçümüz de aynı okuldayız. Bir adım atsam ayırırım ama yapmak istemiyorum. İçimde fırtınalar kopuyor. Nasıl engel olacağım kendime? RUMUZ: İYİ-KÖTÜ

CEVAP: Sevgilisi varken sana bakan, kur yapan birine nasıl güveneceksin? Diyelim ki şeytana uydun, ayırdın. Senin de başına aynı hareketin geleceğinden emin olabilirsin. Geçici ve sahte bir mutluluk mu tercihin? Bunları sesli sesli okuyup düşününce zaten kendine engel olmana gerek kalmayacak.

YİNE AYRILIK YİNE VEDA

SORU: 30 yaşındayım. Yönetici asistanı olarak çalışıyorum. İlişkilerim çabuk başlıyor, sevgili oluyoruz, her şey iyi gidiyor, derken ayrılıyoruz. Öyle büyük kavga falan da yok. Aramayı azaltıyorlar. İşim var, yoğunum diyorlar. Neyi yanlış ya da eksik yapıyorum bir söyleyin lütfen? Bakımlı, güzel, eğlenceli, konuşkan bir kadınım. RUMUZ: NE EKSİK?

CEVAP: İlişkilere karşındakini tam tanımadan balıklama dalıyorsundur belki de. Niyetini, kim olduğunu bilmeden olabilir mi? Hemen ‘sevgili’ olmadan arkadaş olmayı denesen. Ayrılık sebepleri hep aynıysa demek ki beraber olduklarının ilişki tanımları ile seninkiler farklı. Bunu önceden bilmen farklı ortamlarda samimiyeti dengede tutarak görüşmen lazım.

ÜZÜLÜNCE ÖFKEM ARTIYOR

SORU: İlişkimde üzüldüğümde öfkeleniyorum. Erkek arkadaşım yanımdaysa beni sakinleştiriyor. Ama değilse telefonda kavga ediyorum. Geçen gün “Böyle giderse ayrılırız, bunaldım artık” dedi. Nasıl düzelteceğim bu durumu? RUMUZ: YILDIZ

CEVAP: Sevdiğin biri üzecek bir şey yaptığında üzülürsün. Ancak sonrası önemli. Bu kişiye nasıl davranacağın senin seçimin ve kontrolünde. Telefondaysan ve kendini kontrol etmekte zorlanıyorsan,“Lütfen bu konuyu biraz sonra konuşalım” deyip kapat. Sakın suratına kapatma. Kapatınca da, gerçekte üzüldüğün, kızdığın konu ne düşün. Bunları samimi şekilde ve suçlamadan konuş.

Kumamla kader birliği yaptım

SORU: 45 yaşındayım. Üç ay önce kocamın sevgilisi olduğunu öğrendim. Gidip tanıştım, iş güzellikle hallolsun istedim. Aynı hafta kocamın kanser olduğunu öğrendik. Kadın da, “Şimdi zamanı değil, sonra tercihini yapar. Seni seçerse hayatından çıkarım” dedi. Kocamın onu bildiğimden haberi yok. Doktor üzülmesin, sıkılmasın, durumu ciddi dedi. Ne yapacağım? RUMUZ: ÇARE

CEVAP: Olan biteni tabii ki kabullen diyemem. Ama tedavi süresince bunu da bir sınav olarak görüp sabretmen gerekir. Şu an tepki gösterip konuşsan ya da ayrılmaya kalksan, kimsenin yararına sonuçlar doğmaz. Bu durumla baş etmekte zorlanırsan, konunun uzmanı bir psikiyatra gidebilirsin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder