Yaşam Tepeden tırnağa yaza hazır olmak için…

Tepeden tırnağa yaza hazır olmak için…

Paylaş
Tepeden tırnağa yaza hazır olmak için…

Yaz mevsimine kucak açmadan önce gelin tepeden tırnağa en sıcak günlere hazır olmak için yaptırabileceğiniz estetik işlemleri birlikte öğrenelim…

Yaz mevsimini karşılamaya hazırlandığımız bu güzel ilkbahar günlerinde hepimizi bir telaş sardı. Daha çok dışarıda, sosyal ortamlarda bulunacağımız için daha güzel, daha bakımlı olmanın peşinde herkes. Tabii deniz ve güneşi de unutmamak gerek.

YÜZÜNÜZÜ YAZA HAZIRLAMAK İÇİN YAPILMASI GEREKEN ESTETİK GİRİŞİMLER:

Peki, ne yapmalıyız da yaza daha güzel ve canlı bir yüz ile girmeliyiz sorusunu sorduğumuz estetik cerrah Op. Dr. Defne Erkara yaz öncesi yüz bölgesi estetik işlemlerini anlattı.

Yaz mevsiminde güneş ve sıcaklık etkisiyle cildimizde kuruma meydana gelir. Bunun için mutlaka nemlendirici krem ve cilt altı, cilt üstü bakım ürünleri kullanmak veya uygulatmak gerekir. Güneşten koruyucu kremlere de başlama zamanı geldi. Ayrıca mimik çizgilerine botoks ve gerekiyorsa dolgu ile müdahale ederek güneşin her yere eşit gelmesini sağlamak lazım. Cildin canlılığı için mezoterapi veya PRP gibi işlemler doktor tavsiyesi ile uygulanabilir. Burun, göz kapağı veya yüz-boyun germe gibi cerrahi işlem gerekiyorsa bunları yine bu mevsimde yaptırmakta yarar var. Çünkü en az 1 ay deniz yasağı koyacağız. Eğer denize gidilmeyecekse yazın da yapılabilir.

YAZA HAZIRLIK İÇİN YAPILACAK VÜCUT ESTETİĞİ AMELİYATLARI:

Malum, yaz döneminde kalın kıyafetler atılır, ince, tiril tiril giysiler gardolaplardan çıkar. Kışın alınan kilolar ve 1 yaş daha yaşlanmış olmanın etkisiyle bazı kıyafetlere sığılmadığı görülebilir. Mayo giyince kendini güzel hissetmeme korkusu başlar. Bütün bunlara çözüm için neler yapılabileceğini sorduğumuz Op. Dr. Defne Erkara yaza hazırlık estetiği hakkında bilgi verdi.

Yaza hazırlık için yapılabilecek estetik girişimlerin başında liposuction (Yağ aldırma) gelir. Obezite sınıfına girmeyen kilo fazlalıkları yağ aldırma yöntemiyle ortadan kaldırılabilir. Eğer karın, bacak ve popo bölgesinde sarkmalar varsa germe ameliyatları ile düzeltilir. Memelerde büyüklük veya küçüklük sorunları, meme küçültme ve büyütme ameliyatları ile halledilir. Erkeklerde meme büyüklüğü varsa jinekomasti ameliyatı buna çözüm olur. Böylece yazın giyilen dar veya açık kıyafetler ile mayo kabus olmaktan çıkar.



Haberin Devamı