Yaşar Özay TEOG
HABERİ PAYLAŞ
Haberin Devamı

TEOG’da öğrencilerin en sık yaptığı hata soruları dikkatle okumamak. Uzmanlar sınavda her dalda soru köküne dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Uzmanlar yarın ilk oturumu yapılacak TEOG 2. dönem sınavlarında başarı için öğrencilerin dikkat etmesi gereken ayrıntılara ve sınavların püf noktalarına dikkat çekiyor. 26 ve 27 Nisan günlerindeki sınavlarda başarının yolu, soruları dikkatle okumak, soru kökündeki olumlu ve olumsuz ifadeleri anlamak ve bütün şıkları değerlendirerek sakince çözmekten geçiyor.


Soru köküne dikkat edin

Bahçeşehir Okulları Türkçe Bölüm Başkanı Tülay Uğurludural Türkçe sınavında öğrencilere yazım kuralları ve noktalama işaretleriyle, dil bilgisi sorularındaki ek ve sözcüklere dikkat etmelerini tavsiye ediyor. Uğurludural “paragraf sorularında, öncelikle soru kökü iyi okunmalı, paragraflar anahtar kelimelerle çözümlenmeli” diyor.

Ders çalışmayı bırakın

Açı Eğitim Kurumları TEOG Danışmanı Sibel Alpsoy, sınavdan bir gün önce ders çalışmanın bırakılması gerektiğini hatırlatıyor. Alpsoy “Uyku ve beslenme düzeninizi değiştirmeyin. Ağır, yağlı yemeklerden, tehlikeli ve hareketli sporlardan uzak durun. Aynı saatte yatıp, aynı saatte kalkmaya özen gösterin” diyor.

Olumlu ve olumsuz ifadeler önemli

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavında öğrenciler kader ve kaza, zekat, hac, kurban, Hz. Muhammed’in hayatından örnek davranışlar, Kur’an’da akıl ve bilgi, İslam dinine göre kötü alışkanlıklar ünitelerinden sorumlu. Bahçeşehir Okulları’ndan Yasemin Arayan özellikle haccın yapılış sırası, umre ile hac arasındaki farklar, zekatın kimlere verileceği gibi bilgi sorularında soru kökünde yer alan olumlu ve olumsuz ifadelere dikkat edilmesini öneriyor.

Yorum becerisi ağırlıkta olacak

Bahçeşehir Okulları Yabancı Diller Bölüm Başkanı Orçun Barış İngilizce sınavında kelime ve kelime gruplarının, karşılıklı konuşma ve boşluk doldurma sorularının çıkacağını değerlendiriyor. Barış tablolar ve okuma parçası içeren, yorumlayabilme becerisi gerektiren soruların, özellikle kişiler ile olaylar arasındaki ilişkilere dayanan soruların belirleyici olacağını düşünüyor.

Kuvvet alırken hata yapmayın

Eğitimci Koray Varol matematik sınavında en çok negatif sayıların tek ve çift kuvvetleri alınırken, üslü sayılarda çarpma işlemi yapılırken, kareköklü sayılarda toplamaçıkarma işlemi yapılırken hata yapıldığını hatırlatıyor. Varol x ve y değişkenlerinin birbiri cinsinden yazılmasında da dikkatli olunması gerektiğini söylüyor.

Kavramları öğrenin

Bahçeşehir Okulları’ından Ferda Gençel sınavda Atatürk’ün sözlerinden yola çıkarak istenen yorumlar, yapılan inkılâpların alan eşleştirmesi, milli birlik ve beraberlik anlayışı, durum sonuç ilişkisi, yapılan antlaşmalar ve maddelerinin yorumlanması gibi yorum gücünü kullandırmaya yönelik soruların çıkabileceğini hatırlatıyor. Döneme ait kavramların önemine dikkat çekiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder