Fatih Öztürk TEOG paydaşları dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

TEOG paydaşları dikkat!

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl TEOG yerleştirmeleriyle ilgili sıkıntılar yaşandı. Yaşanan aksaklıkların tekrarlanmaması için Millî Eğitim Bakanlığı bu yıl erken harekete geçti. Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, TEOG uygulaması üzerine çalıştay düzenlediklerini, öğrenci ve öğretmen sınav memnuniyetini anketler yoluyla ölçtüklerini belirterek, bunların sonucunda sınav memnuniyetinin yüzde 90’ın üzerine çıktığını söylüyor.

Bakanlık TEOG yerleştirmeleriyle ilgili bir e-kılavuz hazırları ve kamuoyuna sundu. Hedef; yerleştirme işleminde hiçbir öğrenciyi mağdur etmeden ve yerleştirme puan üstünlüğüne göre gerçekleşmesini sağlamak. 15 gün süresince tüm paydaşlara açılan e-kılavuz ile ilgili gelecek tüm görüş ve öneriler, e-yerleştirme çalışma grubu tarafından dikkatle değerlendirilip son şekli verilerek uygulamaya konulacak.

[[HAFTAYA]]

Böylece öğrenci, veli ve toplumun katılımı sağlanmış ve en etkili verimli ve yerindelik ilkesine uygun olarak öğrenciler tercihlerine, ortaöğretime yerleştirme puan üstünlüğüne göre okullarıyla buluşturulup eğitim öğretimi aksatmadan devamı sağlanmış olacak. Salih Çelik, bu yıl öğrenci mağduriyetini ortadan kaldıran bir uygulamayı hayata geçireceklerini açıkladı.

Taslakta, sınavla öğrenci alan özel okulların kayıt işlemlerinin 24 Haziran-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacağını anımsatan Salih Çelik şunları söyledi: Bu, özel okula gidecek öğrencilerin mağduriyeti değil, öğrencilerimizin kendi tercihlerini kullanabilmelerine imkân vermektir. Daha sonra yapılacak tercihlerin alınması sürecinde bu öğrencilerin devlet okullarını tercih edememeleri, devlet okullarına geçişlerine bir engel değildir.

Yerleştirme işleminin tek seferde yapılmasından hareketle öğrencilerimizin kendi tercihleriyle gitmek istedikleri okullardaki kullanılacak kontenjanları fırsat vermeyi öngörmüştür. Sınavla öğrenci alan özel okula kayıt yaptıran öğrencilerin de daha sonra fikir değiştirmesi halinde nakil yoluyla devlet okullarına geçmesi mümkün olacak. Devlet öğrencinin mutluluğu için vardır. Ben de Çelik’le aynı görüşü paylaşıyorum. Devlet, öğrencinin, velinin, öğretmenin kısacası vatandaşının mutluluğu için vardır, var olmalıdır. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapılmalıdır. Hele söz konusu eğitimse bu hassasiyet daha fazla olmalıdır. Paydaşların sonradan sıkıntı yaşamamak için görüşlerini Bakanlığa iletmeleri için 1 haftaları daha var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder