Bilim - Teknoloji Temple Run 2'den dev rekor!
Paylaş
Temple Run 2'den dev rekor!

Sonu gelmeyen ölüm koşuları, nihayet Temple Run 2'yi bir efsaneye dönüştürdü. İşte yeni rekor!

Başlık mobil oyunlar olduğu zaman Temple Run serisi akla ilk gelen isimlerdendir. Serinin ilk oyunu, 2011 yılında üretilmiş ve çıkışından iki yıl sonra bir milyar indirme miktarını geçen Angry Birds ile birlikte anılır olmuştu.

Nitekim 2013 yılının Ocak ayında piyasaya çıkan Temple Run 2, bir milyar indirme miktarına çok daha kısa sürede ulaşmış durumda. Bir diğer değişle, serinin ikinci oyunu mobil oyun dünyasının en kısa sürede, en çok indirilen oyunu olma unvanını kazanmış bulunuyor. Serinin yapımcısı olan Imangi Studios'un kurucu ortaklarından olan Keith Shepherd'in konu hakkındaki açıklamalarıysa şu şekilde: "Gerçekten inanılır gibi değil! Oyun projesine ilk başladığımızda, bir milyar indirme miktarını hayal bile etmedik. Şimdiyse dünyanın her yanından insanlar oyunumuzu oynuyor ve her fırsatta ne kadar beğendiklerini dile getiriyorlar. Özellikle Angry Birds gibi bir isimin hemen yanında bulunuyor olmak da harika bir his."

İlk oyunun çıktığı günden beri geçen süre içerisinde oyuncular, toplam 32 milyardan fazla oyunda, 216,018 yıl harcayacak kadar Temple Run oynadılar. Engelleri geçmek ve altınları toplamak içinse oyuncular, tüm dünyada 50 trilyondan fazla kez zıplamaya çalıştı. Firmanın bir milyar rakamına ulaşması bir noktada bekleniyordu zira Temple Run 2, iOS, Android ve Kindle olmak üzere, çıkışından sadece 13 gün içerisinde 50 milyon defa indirilmişti. Nisan 2012 yılında piyasaya çıkan Angry Birds Space 50 milyon barajını 35 günde geçebilmişti.

Resimlerle: 2013'ün en iyi Android oyunları

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı