Gündem TEM'de TIR yangını

TEM'de TIR yangını

Paylaş
TEM'de TIR yangını

TEM Otoyolu Çamlıca gişeler istikameti Dudullu sapağında park halindeki TIR alev alev yandı. Yangın nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanıyor

Olay, saat 16.00 sıralarında TEM Otoyolu Dudullu sapağı Ankara istikametinde meydana geldi. TIR’ıyla Ankara istikametine seyir halinde olan Siyami Türedi’nin aracı Dudullu sapağında geldiğinde arızalandı. Aracını yol kenarına çeken Türedi, ne olduğunu anlamaya çalışırken TIR’ın kupa kısmının arkasından bir anda alevler yükselmeye başladı. Alevler kısa sürede aracın dorse kısmında bulunan plastik ham maddelerine sıçradı. Yanıcı olan maddeler kısa sürede alev alınca TIR bir anda alev topuna döndü.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10583","10583","201308","10583-1.jpg");

Sürücü Türedi ve çevredeki vatandaşlar durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, TEM otoyolunu bir süre trafiğe kapattı. Olay yerine Ümraniye ve Dudullu itfaiye gruplarından çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alev topuna dönen TIR’a müdahale ederken, zaman zaman patlamalar meydana geldi.

Otoyolda yangını görerek duran bazı vatandaşlar ise patlamalar sırasında korkulu anlar yaşadı. Bu sırada TIR sürücüsü Türedi, çalıştığı şirket yetkilileri arayarak, “İtfaiyenin söndürme çalışmaları devam ediyor. Biz sadece izleyebiliyoruz ama aracı kurtaramadık” şeklinde bilgi verdi.

İtfaiye ekipleri yaklaşık yarım saatlik çalışma sonucunda yangını kontrol altına alındı.

Öte yandan TIR sürücüsü Siyami Türedi, aracın plastik ham madde yüklü olduğunu belirterek, “Sanırım bunun için patlamalar oluyor. Yangının araçta şase oluşması sonucu olduğunu düşünüyorum. Araba bir anda orada stop etti. Ne olduğunu anlayamadım, birden duman tüttü. Ben çekiciyi kurtarayım diye uğraştım ama sol taraftan alevler şiddetlenince araç tamamen yandı” şeklinde konuştu.

Bir görgü şahidi ise şoförü kendisinin ikaz ettiğini belirterek, “Ben ikaz ettim şoför içerisinde oturuyordu. Araç bir kupa tarafından yanmaya başladı. Şoför kendini zor attı. Araç park halindeydi, ne yüklü olduğunu bilmiyorum” dedi.

ARAÇ ARIZALARI TRAFİK YOĞUNLUĞUNA NEDEN OLUYOR

Bu arada TEM Çakmak-Ataşehir yönünde trafik kazası var. 1 şerit tafiğe kapalı durumda...

TEM Metris-Habipler yönündeki araç arızası da trafik yoğunluğuna neden oluyor.

D-100 Şirinevler-Çobançeşme yönü ve D-100 İncirli Yanyol-Şirinevler yönünde de araç arızası var. Araç arızaları da trafiği olumsuz yönde etkiliyor.

Haberin Devamı

DHA