Gündem Telekulak çetesinin liderinden şok savunma!

Telekulak çetesinin liderinden şok savunma!

Paylaş
Telekulak çetesinin liderinden şok savunma!

'Önce, telefonumu çalan hırsızı casus yazılımlarla dinledim. Baktım ki bu iş iyi, böyle devam ettim'

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği '3'üncü Kulak' operasyonunda örgüt üyesi oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 10 kişi, 4 gün sorgunun ardından tutuklandı. Çete lideri Ercan Ö.'nün polisteki sorgusunda, "İlk olarak, internet üzerinden temin ettiğim casus yazılımlarla, telefonumu çalan hırsızı dinledim. Baktım ki bu iş iyi, böyle devam ettim" dediği belirlendi.

Haberin Devamı

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, geçen perşembe günü 15 ilde eş zamanlı düzenlediği '3'üncü Kulak' adı verilen operasyonda 'para karşılığı ortam ve telefon dinlediği' öne sürülen 10 kişi ile birlikte çeteden dinleme 'hizmeti' alan 27'si kadın 52 kişiyi gözaltına almıştı.

'Özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlamasıyla sorgulanan 52 kişi, savcılığın talimatıyla serbest bırakılmıştı. Şüphelilerin kaldığı yerde yapılan aramalarda oda parfümü içine yerleştirilmiş görüntü alma ve dinleme cihazı, gözlük ve kol saati görünümlü casus kamera, eş takibi dedektiflik sözleşmesi ile aldatılan eşlere verilen fotoğraflar ele geçirilmişti.

POLİSTE 4 GÜN SORGULAMA

'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'haberleşme gizliliğini ihlal' ve 'Kaçakçılık Kanunu'na muhalefet' suçlamalarıyla 4 gündür sorgulanan 10 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Liderliğini Ercan Ö'nün yaptığı çete üyeleri Güngör Ö., Murat A., Metin A., Temir Ş., Muhammet Y., Özcan İ., Osman K., Sedat K. ve Mustafa B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

'İYİ VE DEĞERLİ BİR TELEFONDU'

Suç örgütü lideri olmak suçlamasıyla tutuklanan Ercan Ö.'nün, polisteki sorgusunda kendisini ilginç bir yöntemle savunduğu ortaya çıktı. Ercan Ö. polislere, "Yıllar önce İstanbul'da cep telefonum çalındı. İyi ve değerli bir telefondu, çalınmasına çok üzüldüm. Önce bu hırsızı bulmak istedim. İnternette telefonumu nasıl bulurum diye araştırırken casus yazılım programını buldum. Ve ilk önce kendi telefonumu takip edip onu çalan hırsızın kullandığını öğrenerek onu dinledim. Sonra baktım ki bu iş iyi, böyle devam ettim" dediği öğrenildi.

ANTALYA / DHA