Nedim Şener Telekinezi ile suikast Zadegân ile kaos
HABERİ PAYLAŞ

Telekinezi ile suikast Zadegân ile kaos

Günlerdir herkes birbirine şunu soruyor; “Dolar, altın fiyatları ile faiz neden fırladı, ekonomi nereye gidiyor?” Merkez Bankası dövizi kontrol altında tutmak için açıklama üzerine açıklama, müdahale üzerine müdahale yapıyor. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Merkez Bankası, BDDK, SPK, TMSF ve tüm kurumların durumu kontrol altında tuttuğunu açıklıyor.

Bakanların teşhisi yanlış mı?

Sanayi Bakanı Nihat Ergün, “Panik yapmayın, elimiz kolumuz bağlı değil” diyor. Ama hepsi nafile. Teşhisleri yanlışmış..! Ekonomideki gerginliğin “asıl” sebebini Adalet ve Kalkınma Partisi Ekonomi İşleri Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş buldu. Bütün bu gerilimin arkasında “Zadegân” varmış. “Zadegân” ne masallardaki canavar ne cin ismi ne de film ve romanlarındaki gerçek üstü kahramanlardan birisi. Türk Dil Kurumu sözlüğünde bile yeri var; “soylu, ayrıcalıklı” anlamına geliyor. Kavramı ekonomi bilimine kazandıran Prof. Dr. Numan Kurtulmuş bir iktisatçı. Başbakan’a sunduğu raporu okursanız, 1 ABD dolarının 2 TL’yi geçmesinin arkasında “Zadegân” isimli örgüt var. “Zadegân” iki haneli faizin de sebebi. Zamlar ve enflasyonun da sorumlusu. Raporda “Zadegân” tanımı Başbakan’ın Gezi eylemlerinin arkasında bunlar var” dediği “Faiz Lobisi”ni anlatmak için kullanılıyor. Organize hareket eden bir gruptan söz ediliyor. Böylece Türkiye gündemine bir örgüt adı daha kazandırılmış oluyor.

‘Çapulcu’ ve ‘Zadegân’

Raporda “Zadegân” şöyle tanımlanıyor:

“Elini sıcak sudan soğuk suya sokmayan; suyun taşıyla suyun kuşunu vurmayı alışkanlık edinmiş bir çevre. Türkiye’de öteden beri üretim üzerinden değil, devleti borçlandırarak, yüksek faizlerle devlete borç vererek gelir elde eden bir iktisadi elit.” Belli ki sokaktaki eylemcilere ‘çapulcu’ ve ‘vandallar’ diyen Başbakan’ı kızdıran iş adamları için de “Zadegân” denilecek. Peki ne yaparmış bu Zadegânlar? Rapor cevap veriyor: “…Amacı Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde ekonomik krizler çıkarmak, yönetim değişiklikleri marifetiyle önce teknokratları, daha sonra kontrol edebilecekleri kadroları iş başına getirmek.” Peki bu Zadegânlar yalnız Türkiye’de mi faaliyet gösteriyor? Numan Kurtulmuş onun da cevabını veriyor; “Zadegânlar, İtalya’da ve Yunanistan’da teknokratlar yönetiminin oluşturulmasını sağladı. Suriye’deki iç savaşın, Mısır’daki darbenin de arkasında Zadegânlar var.”

Telekinezici danışman

Kimilerinin “Hadi canım sende…” dediğinizi duyar gibiyim. Başbakan’a 1.5 kilometre uzaktan telekinezi denilen beyin dalgaları yöntemiyle suikast düzenleneceğini söyleyen Yiğit Bulut, başdanışman yapılıyorsa, “Zadegân” örgütünü tespit eden Numan Kurtulmuş’u lütfen ciddiye alın..! Hatta günün birinde kendinizi bu örgütün üyesi olarak savcı karşısında ifade verirken bulursanız şaşırmayın. Benden söylemesi…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder