Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Tekrarlama riski var
HABERİ PAYLAŞ

Tekrarlama riski var

Haberin Devamı

Böbrek taşları tedavi ediliyor ama yüzde 30 oranında yeniden oluşuyor. Bu yüzden hayat boyu bazı kurallara uymak gerekiyor. Bol bol hareket edin, gazlı içeceklerden kaçının ve su içmeyi de ihmal etmeyin ki sağlıklı kalın.

SORU: Protezle çocuğum olur mu?

48 yaşındayım. Penis protezi taktırmak istiyorum ama çocuk sahibi olamamaktan korkuyorum. Ne dersiniz?

CEVAP

Penis protezi ameliyatı sırasında üremeyi sağlayan organlara müdahale edilmiyor. Penis protezi ameliyatı sonrası penisin hissi korunduğu için hasta sertleşme bozukluğu gelişmeden önce olduğu gibi cinsel ilişkiden zevk alabilir, orgazm olabilir ve boşalabilir. Ameliyat öncesi üreme organları normal olan ama yeterli sertleşmesi olmadığı için çocuk sahibi olamayan hastalar protezle kurdukları cinsel ilişkiyle çocuk sahibi olabilirler.

SORU: Böbrek taşı tekrar oluşur mu?

39 yaşındayım, böbrek taşı düşürdüm. Tekrar oluşmaması için neler yapabilirim?

CEVAP

Taşlı hastalarda taş tedavi edildikten sonra, genellikle yüzde 30’unda tekrar oluşur. Bu oranı düşürebilmek için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktaları yıllarca dikkatli bir şekilde uygularsanız taş hastalığına yakalanma oranınız bariz bir şekilde düşer. Yapılan taş tahliline taş hastasının kullanması gereken özel ilaçların yanı sıra bir de her taş hastasının dikkatle uygulaması gereken önlemler vardır.

Bunlar;

1- Hareket

2- Su içmek

3- Gıda olmak üzere 3 ana grupta toplanabilir. Böbrek taşı genel olarak daha çok oturan şişman insanlarda görülen bir hastalıktır. Kilonuzu normale düşürmek ve aşırı alışkanlıklardan kaçmak (aşırı sigara, alkol kullanmak, gazoz gibi çeşitli şekerli mayilerden çok miktarda almak ya da çok yemek) sizin için zararlıdır.

SORU: İlişkiye girmek istedim

Birkaç ay önce askerden geldim. İlk cinsel deneyimimi yaşamak istedim, sertleşme sorunuyla karşılaştım. İkinci kez girişimde bulundum, yine aynı sorun oldu. Üçüncü kez gitmeye de korktum. Mastürbasyon yaparken sorun olmuyor. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Sorunsuz olarak mastürbasyon yapılabilmesi organik bir sorun olmadığını, yani penisin kan ile dolarak sertleşmeyi sağlayan süngersi dokularının normal olduğunu, atardamarların yeterli kanı taşıyabildiğini, sinir iletilerinin kesintisiz olduğunu gayet açık olarak göstermektedir. Bu durumda sorunun büyük ihtimal ile psikolojik faktörlere, özellikle tecrübesizliğin getirdiği heyecan ve evhama bağlı olduğunu düşünebiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder