Ekonomi Teknolojiyle bir adım önde: Audi A6

Teknolojiyle bir adım önde: Audi A6

Paylaş
Teknolojiyle bir adım önde: Audi A6

Dünyanın en prestijli otomobil markalarından Audi, Türkiye'de de çok popüler olan A6 modelini baştan sona yeniledi. A6 güvenlik, konfor ve sürüş zevkini artıran donanımları ve büyüleyici iç mekanıyla artık çok daha iddialı

HAKAN ÇELİK

Audi, uzun süredir piyasada bulunan ve tüm dünyada çok önemli satış adetlerine ulaşan A6 modelini yeniledi. Eski modele göre her anlamda daha çekici bir otomobil haline gelen yeni A6 teknolojik anlamda otomotiv dünyasında çığır açıyor. Audi A6, gelecek ay Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilendikten sonra 2011’in ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunulacak. Audi, yeni A6’yı, son derece verimli dört ve altı silindirli, biri benzinli ikisi ise TDI dizel olmak üzere üç farklı motorla tüketicilerle buluşturacak.



Yeni A6’nın yakıt tüketimi önceki modele oranla yüzde 21 azaltılmış. Otomobil bu değerle kendi sınıfındaki diğer rakiplerinin önüne geçiyor. A6’nın dizellerinden Türkiye’de de çok sevilen 2.0 litrelik motor 177 beygir güç üretiyor. 3.0 litrelik 6 silindirli motorun gücü ise 245 beygir. Audi Drive Select dinamik yol tutuş sistemi bütün motor versiyonlarında standart olarak sunuluyor. Alüminyum gövde teknolojisi sayesinde araç önceki modele göre çok daha hafiflemiş.

İnternet bağlantısı ayrıcalığı

Audi A6 ‘MMI Navigasyon Plus’ özelliği ile alındığı takdirde internet bağlantısı da sağlanmış oluyor. Bu sayede araç içinde iPad ve benzeri mobil cihazlar üzerinden her türlü internet işlemi yapabilmek mümkün hale geliyor. Otomobil ayrıca önemli bilgileri ön cama yansıtan ‘Head-up display’ seçeneği sunuyor. Otomobilin en önemli yeniliklerinden biri kazaları önceden sezebilmesi. ‘Pre-sense’ güvenlik sistemi kazaları ve kazaların sonuçlarını azaltabiliyor ya da tamamen önleyebiliyor. Havalandırmalı ve masaj özellikli koltuklar uzun yolculukları keyfili hale dönüştürüyor.



Audi A6 sınıfının en kaliteli ve şık iç mekanına sahip. Tıpkı teknelerdeki gibi tik görünümlü ahşap kaplama, Bang Olufsen müzik sistemi ve iPad kullanımını destekleyen internet bağlantısı opsiyonel olarak alınabiliyor

Yeni A6’yı Doğuş Otomotiv Audi Pazarlama Müdürü Özgür Özbalaban ile birlikte İtalya’nın Sicilya adasında kullanma imkanı buldum. Otomobilde en beğendiğim şey iç tasarımın güzelliği oldu.

Koltuğa oturduğunuz andan itibaren en ince noktasına kadar yüksek kaliteyi hissediyorsunuz. Etkileyici bir diğer özellik ise ileri teknoloji kullanımı. Audi markasının belirleyici yönlerinden olan teknoloji bu otomobilde şerit takibinden kamera ve radarlara kadar her donanımda kendisini hissettiriyor. Teknoloji öyle bir yere gelmiş ki adeta direksiyonu bırakıyorsunuz ve A6 sizi gideceğiniz yere götürüyor.

Haberin Devamı